Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Klesá zájem o očkování čtvrtou dávkou proti covidu, hlásí jižní Morava

V nemocnicích v Jihomoravském kraji postupně klesá zájem o očkování čtvrtou dávkou proti covidu. Ještě v říjnu chodilo pro čtvrtou dávku denně kolem stovky lidí do Fakultní nemocnice Brno, nyní jsou to desítky, uvedla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Úbytek proti listopadu zaznamenala i břeclavská nemocnice, minimální zájem je v Nemocnici Znojmo, kde je podle mluvčí Petry Veselé průměrně objednáno dvanáct zájemců týdně. Ministerstvo zdravotnictví přitom v říjnu zahájilo kampaň s cílem motivovat lidi k očkování.

Fakultní nemocnice Brno očkuje v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek. Denně chodí desítky lidí, uvedla Plachá. V období od 24. prosince do 1. ledna bude mít zavřeno, očkovat začne až 2. ledna.

Zájem se zatím drží ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně, kam si přijde denně pro dávku kolem sto lidí. Uvedl to mluvčí nemocnice Jiří Erlebach. Nemocnice však očkuje dvakrát týdně, a to ve čtvrtek a pátek. V říjnu měla nemocnice denně asi 120 zájemců.

Pokles na polovinu zaznamenala v posledních dnech břeclavská nemocnice. Podle mluvčí Elišky Windové v listopadu bylo za den kolem osmdesáti zájemců, nyní je jich čtyřicet. Zájem o očkování prudce poklesl ve znojemské nemocnici. V říjnu nemocnice podávala týdně kolem stovky dávek. „Nyní máme objednáno průměrně 12 zájemců týdně. Stále očkujeme jeden den v týdnu, očkovací dobu přizpůsobujeme zájmu," dodala Veselá.

V Jihomoravském kraji začalo očkování předloni v prosinci. Za tu dobu lidé dostali přes dva miliony dávek vakcíny proti covidu. První případy covidu se v kraji objevily předloni v březnu, od té doby je téměř půl milionu potvrzených případů. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

kdo se tomu diví?

Úterý, 6. prosince 2022, 21:47Odpovědět

Klesá zájem o očkování čtvrtou dávkou proti covidu, hlásí jižní Morava  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.