Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lékaři z Brna léči desítky onkologicky nemocných dětí z Ukrajiny

Dětská nemocnice v Brně přijala od začátku ruské invaze na Ukrajině téměř 40 onkologicky nemocných dětí z Ukrajiny. Děti jsou v různém stavu a celá situace je o to komplikovanější, e mnohdy nemají kompletní zdravotnickou dokumentaci, řekla Veronika Plachá, mluvčí Fakultní nemocnice Brno, pod kterou Dětská nemocnice spadá. Podle ní jsou děti v různém věku.

Z Ukrajiny přijelo do České republiky 70 dětí s rakovinou. Z toho o polovinu se starají v Praze, polovina mířila do Brna. Minulý týden dorazily do Brna ještě dvě dětské onkologické pacientky, které byly několik dní v Polsku. „Mají pokročilé komplikované recidivy s nádory. Děti, které dorazily už předtím, jsou v různém věku a mají různé stavy," řekla Plachá.

Podle ní je situace komplikovanější z pohledu diagnostiky nemocí. „Mnohdy nemáme kompletní zdravotnickou dokumentaci, protože například z důvodu války někde zůstala a podobně. Proto musíme dělat některá vyšetření znovu," uvedla Plachá. Nemocnice doufá, že dětem její péče pomůže. „Zatím se ale neodvažujeme jejich stav soudit, protože se samozřejmě mohl horšit v průběhu války, nemožnosti podání léčby, stresu a podobně," dodala Plachá.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Brno, FN, Rakovina, Onkologie, Děti, Ukrajina, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Polsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékaři z Brna léči desítky onkologicky nemocných dětí z Ukrajiny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.