Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě umřelo s covidem přes pět tisíc lidí

V Jihomoravském kraji překonal počet úmrtí lidí s nemocí covid-19 hranici pěti tisíc. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví. Za dva a půl roku zemřelo 5001 lidí s nákazou koronavirem. Část zemřelých měla i jiné zdravotní problémy. Od předloňského března je v kraji 439 985 potvrzených případů nákazy.

Nejvíce zemřelých s covidem je v Brně, a to 1 340. Následuje Brno-venkov s počtem přes 750 a Hodonínsko s více než 730 úmrtími. Na Znojemsku zemřelo téměř 580 lidí s covidem, na Blanensku přes 560, na Břeclavsku více než 530 a na Vyškovsku téměř 510.

Zhruba šest set úmrtí v souvislosti s covidem eviduje Fakultní nemocnice Brno, která byla jednou z nejvíce zatížených nemocnic s pacienty s covidem a v nejvíce exponovaných dobách tam ležely stovky nakažených. Podle mluvčí Veroniky Plaché se část zemřelých potýkala s jinými zdravotními problémy. „Byli to například chronicky nemocní nebo onkologičtí pacienti nebo starší a obéznější lidé, kteří mívají oslabenou imunitu a jsou náchylnější. U takových pacientů může covid jejich stav zhoršit," uvedla Plachá. Přesné počty ale neuvedla.

Pandemie covidu propukla v ČR předloni v březnu. Od té doby je v kraji k dnešku 439.985 potvrzených případů, z toho 54.732 lidí bylo ve věku nad 65 let. Z celkového počtu se vyléčilo 433 624 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, koronavirus, demografie, Jihomoravský, COVID-19, Jihomoravský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Brno, okres Znojmo, okres Brno-venkov, okres Hodonín, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě umřelo s covidem přes pět tisíc lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.