Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úrazy hlavy i popáleniny. Na znojemském vinobraní měli záchranáři napilno

Zábava, kterou návštěvníkům připravilo letošní vinobraní ve Znojmě, nekončila podle jihomoravských záchranářů jen u poklidného popíjení vína a poslechu hudby. Ošetřovat museli zdravotníci téměř sedmdesát pacientů, z nichž někteří pro svá zranění skončili v nemocnici.

Tři posádky záchranářů strávily druhý zářijový víkend ve Znojmě, kde se již od pátku koná Znojemské historické vinobraní. Zatímco si lidé užívali nespočet koncertů, průvod s králem Janem Lucemburským a dobové kostýmy, zdravotníci museli do akce. „V pátek jsme měli v péči přes dvě desítky osob, přibližně v polovině případů se jednalo o zranění, například úrazy hlavy či pohmoždění končetin," informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Vinobraní ve Znojmě i Mikulově jsou v plném proudu

Hlavní část programu čeká dnes dvě velké jihomoravské akce. Letos se koná 75. ročník Pálavského vinobraní v Mikulově a 38. ročník Znojemského historického vinobraní ve stejném termínu. Zájem o předprodej vstupenek na vinařskou slavnost byl u obou...

Čtyřicet lidí potřebovalo pomoc také v sobotu, kdy polovina pacientů utrpěla poranění, jako jsou pohmožděniny, odřeniny a popáleniny. „Zbytek případů tvořily interní stavy, tedy alergie, dále také třeba křeče či bolesti na hrudi," řekla Bothová s tím, že někteří zranění museli do nemocnice.

Na příliv turistů do Znojma se připravili také jihomoravští policisté. Muži zákona dohlížejí na dopravní omezení, uzavírky i případnou kriminalitu ve Znojmě i Mikulově, kde se vinobraní koná v tutéž dobu. „Města zaplní tisíce lidí, proto do bezpečnostního opatření budou nasazeni nejen policisté pořádkové a dopravní služby v uniformách, ale i kriminalisté v civilu, kteří se zaměří na pouliční kriminalitu," informovala před víkendem policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky vinobraní, historie, událost, zranění, Znojmo, Jan Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úrazy hlavy i popáleniny. Na znojemském vinobraní měli záchranáři napilno  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.