Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětská infekční klinika v Brně je přeplněná, v izolaci s dětmi zůstávají rodiče

Nákazy přenášené vzduchem zahlcují dětskou kliniku infekčních nemocí Fakultní nemocnice Brno (FN Brno). Malí pacienti zůstávají v nemocnici kvůli průjmům, neštovicím, infekčním mononukleózám i covidu-19. Na ubytování některých rodičů už ale nestačí kapacity.

Klinika dětských infekčních onemocnění FN Brno běžně hospitalizuje děti trpící nákazami, které vyžadují izolaci. Patří mezi ně průjmy, neštovice nebo infekční mononukleózy. Ve střehu zůstávají nejen v létě také zaměstnanci jednotky intenzivní péče kvůli sepsím a a hnisavým meninigitidám. 

Rodiče dětí do šesti let klinika ubytovává v nemocničních pokojích nebo na přilehlé ubytovně. Doprovod u starších dětí zůstává jen v případě, že jej umožní kapacity budov. Ty ale v současnosti nestačí. „Letos v létě nemáme dostatek míst. Na vině je i narůstající počet případů nákazy koronavirem mezi dětmi. Rodiče, často sami pozitivní, se svými potomky zůstávají v izolaci na pokojích, čímž se zvyšují nároky na péči,“ vysvětlila mluvčí FN Brno Veronika Plachá.

V Bohunicích končí také pacienti z Dětské nemocnice, u kterých zdravotníci potvrdili nákazu koronavirem. O ostatní děti z Jihomoravského kraje s pozitivním testem se mají starat infekční a dětská oddělení okresních nemocnic. Výjimkou jsou malí pacienty, které potřebují například služby jednotky intenzivní péče. Podle Plaché ale okresní nemocnice posílají děti do Brna zbytečně i v případech, kdy potřebují jen základní pomoc.



 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Brno

Štítky Dětské nemocnění, nákaza, zdravotnictví, nemocnice, klinika, Fakultní nemocnice Brno, infekční onemocnění, Brno, COVID-19, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vanda Kadeřábek

Phaiser sám uvádí max. 3 očkování tím jejich neodzkoušeným roztokem, nesprávně (podle definice) nazývaným vakcína. SÚKL to dobře ví a nesouhlasí se 4. dávkou, kterou ovšem ministr zdravotnictví ČR podporuje. Po 2. dávce klesne celková imunita o 45 %. Lidi, sázejte na léky, pobyt v přírodě na zvýšení bílých krvinek, zinek, acilpirin. V Polsku se běžně prodává lék na podporu imunity, za 270 korun (po celé Evropě se prodává 50 let) - stačí tam přijít do apatiky a říci: covid; dají vám například to, co mám z Polska já, pod názvem groprinosin. U nás se jmenuje isoprisone. U nás tento podpůrný lék zakázal Prymula. Je stažen do nemocnice Motol. Byl jím na domácím léčení léčen i Klaus. Ty tzv. vakcíny způsobují zvýšení jen svalové imunity, ne slizniční. V nosohltanu vznikají bez omezení mutace. Tak vznikla například britská mutace. Nejlepší je získat celkovou imunitu proděláním covidu bez vakcinace. Kdo má však astmu, je oslaben a mohl by bez vakcinace zemřít (nebo skončit na intenzivce). Já jsem právě 48 den v prodělání nákazy covidem. Pěkné svinstvo - změna chutí, odlupování kůže na chodidlech a rtech, snížení potence, chrupka (chrčení v horních cestách dýchacích). Úplné odeznění trvá 3 až 4 měsíce. Co se s člověkem stane za rok nebo desert let nikdo neví. Prý se mohou například rodit defektní děti. Ředitel firmy Phaiser, frontmen sionfašistického NWO, se s uspokojením vyjádřil, kolik lidí se tím svinstvem podařilo očkovat; tedy plnit cíle NWO. B. Gates do této skupiny zločinců také patří. To celé se děje přes Světovou zdravotnickou společnost. A takovému Gatesovi jde také jen o snížení počtu lidí na Zemi - na uzavřených jednáních to říká otevřeně. Jsou v záloze (DARPA) i nakažlivější kmeny, celkem 4. I s úmrtností 35 %. U nás je POVINNÉ svinstvy očkovat malé děti. To by musel rodič emigrovat i s dítětem.
Jaký lék dorazil do ČR proti covidu, který lze brát doma?
Je to Lagevrio s účinnou látkou molnupiravir. Revoluce v léčbě covidu se ale nejspíš konat nebude.

Léků na covid-19 dosud mnoho není, a tak politici raději zkouší lidi přemluvit na očkování, které vidí jako zatím jedinou cestu z přeplněných nemocnic a úmrtí na nový typ koronaviru.

Když pomineme léky, které potlačují pouze symptomy nemoci, jakými jsou třeba horečka, pak na léčení zbývají pouze monoklonální protilátky. Tedy uměle vyrobené proteiny, které se dokáží navázat na virus a omezit jeho množení v těle.

Jenže tyto léky jsou poměrně drahé – dávka pro jedno podání stojí kolem 40 tisíc korun a pacient za nimi musí do nemocnice. Podávají se totiž v infuzích, takže na lůžku člověk stráví třeba čtyři hodiny.

Monoklonální protilátky je navíc nutné podat v počátcích nemoci. Nejsou tedy určeny pro ty, kteří leží v těžkém stavu v nemocnici. A praktičtí lékaři na ně, zřejmě i s ohledem na cenu, posílají zejména rizikové pacienty. Tedy ty, kteří mají přidružené choroby, jakými jsou třeba cukrovka nebo roztroušená skleróza.
Lagevrio, jehož účinnou látkou je molnupiravir, možnosti léčby rozšiřuje. Pro koho je určen nový lék:

obézním lidem,
seniorům ve věku 65 let a vyšším,
lidem ve věku 55 let a vyšším, pokud jsou obézní, mají arteriální hypertenzi či jiná rizika,
pacientům s chronickým onemocněním ledvin, jaterní cirhózou, imunosupresivní léčbou a imunodeficitem, plicními onemocněními, trombofilií, neurologickými onemocněními ovlivňující dýchání, diabetikům.

Pondělí, 15. srpna 2022, 00:12Odpovědět

Dětská infekční klinika v Brně je přeplněná, v izolaci s dětmi zůstávají rodiče  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.