Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stovky zájemců denně. Lidé mají zájem o čtvrtou očkovací dávku, hlásí brněnské nemocnice

V nemocnicích v Jihomoravském kraji se v souvislosti se zavedením čtvrté dávky zvýšil zájem o očkování proti nemoci covid-19. Čtvrtou dávku je možné dostat od minulého pondělí. Fakultní nemocnice Brno má denně až 300 zájemců o očkování, před čtvrtou dávkou jich byly desítky, sdělila mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Zvýšený zájem eviduje i Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně nebo Nemocnice Břeclav. Ve Znojmě budou čtvrtou dávkou očkovat od úterý.

Ve Fakultní nemocnici Brno registrují denně 200 až 300 zájemců o očkování, před čtvrtou dávkou chodilo zhruba 60 lidí denně. „Přeočkování je pouze vakcínou firmy Pfizer, jinak chodí ještě lidé na první a druhé dávky vakcíny od Novavax," uvedla Plachá. Dodala, že z technických důvodů je dnes a v úterý očkovací centrum zavřeno.

Od úterý začne očkovat znojemská nemocnice, uvedla její mluvčí Petra Veselá. Zájemci se však musí registrovat přes nemocniční web. Denní kapacita je 140 lidí, dnes dopoledne měla nemocnice přihlášených 60 zájemců.

Zájem o očkování se zvýšil i ve svatoanenské nemocnici. „Než jsme očkovali čtvrtou dávkou, přicházelo tak 60 až 70 lidí, nyní jich je přes 200. Většina z toho jsou čtvrté dávky,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Erlebach. V Břeclavi očkují jen ve středu a v pátek. Minulý týden se za dva dny přihlásilo o čtvrtou dávku 190 lidí. Do té doby si chodilo pro vakcínu asi 20 až 30 lidí za den, sdělila mluvčí nemocnice Eliška Windová.

Možnost nechat se očkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti koronaviru mohou využít lidé starší 18 let, u nichž uplynuly více než čtyři měsíce od podání třetí dávky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky očkování, Brno, FN, FNUSA, Covid, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Břeclav, Jihomoravský kraj, Znojmo, vakcína, Pfizer, Novavax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Nejsem hlupák, abych si tou vakcinou nechal rozbourat imunitní systém. Stýkal sem se s nemocnými a nikdy jsem nebyl nemocnýVšichni očkovaní , které znám mají po vakcinaci malé i velké zdravotni problémy. Mému známému , který byl do očkováni zdravý mašinfira, má problémy a doktor mu řekl, vždyť jste to podepsal, je to následek vakcíny. Když to vědí, tak proč tím očkují, stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Stejně o očkováni, o UK a další lži vysílané ČT a jinými médii sdělované.

Úterý, 26. července 2022, 10:19Odpovědět

Stovky zájemců denně. Lidé mají zájem o čtvrtou očkovací dávku, hlásí brněnské nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.