Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prvňáka Petříka srazilo před školou auto. Pomoci musel vrtulník z Brna

Děsivě vypadající nehoda s dobrým koncem čekala na jihomoravské záchranáře. Letecká záchranná služba se vydala k prvňáčkovi Petříkovi, který se musel předčasně rozloučit se školním rokem. Srazilo jej auto a těžce zraněný skončil v nemocnici.

Sedmiletý chlapec se pod kola vozidla dostal před budovou školy v Náměšti nad Oslavou. Společně se záchranáři z Vysočiny, kteří na místo ihned přispěchali, vyletěl do sousedního kraje také vrtulník z Brna. Když se k Petříkovi jihomoravští zdravotníci dostali, měl viditelná středně těžká zranění.

 „Jednalo se o zlomenou ruku a nohu. Naše lékařská posádka zaléčeného a zafixovaného pacienta letecky transportovala k další péči do Dětské nemocnice Brno," řekla mluvčí záchranářů Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Na statečného pacienta, který ošetření i převoz s přehledem zvládl, vzpomíná necelý měsíc po události posádka vrtulníku. „Peťo, přejeme ti hodně zdraví a sil. Jsi moc fajn kluk,“ vzkázali dnes malému chlapci záchranáři.

Pro zraněného prvňáčka, který je nyní v domácím léčení, dělá první poslední jeho maminka. „O svého syna se stará sama a pečuje ještě o chlapcovu čtrnáctiletou sestřenici, která nemá dobré rodinné zázemí. Pokud byste pro tuto rodinu chtěli něco hezkého udělat, můžete nám napsat," informovala Bothová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, dítě, nehoda, doprava, Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Kraj Vysočina, Náměšť nad Oslavou, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňáka Petříka srazilo před školou auto. Pomoci musel vrtulník z Brna  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.