Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jižní Morava vymění opotřebované sanitky za nové

Dvacet nových sanitních vozů přibude v dohledné době na jižní Moravě. Moderní automobily Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje nahradí opotřebované a vysloužilé sanitky, které k pacientům vyjížděly až patnáct let.

Rychlou a kvalitní přednemocniční péči má na jižní Moravě poskytnout dvacítka sanitek s moderním přístrojovým vybavením. Staré vozy, které byly v posledních letech intenzivně využívány kvůli dopadům koronavirové pandemie, už nejsou podle hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) v ideálním stavu. „Některé jsou staré až patnáct let, najeto mají v průměru 350 tisíc kilometrů. Místo rychlé pomoci pak spíš ohrožují akceschopnost záchranářů v situacích, kdy jde o každou vteřinu,“ vysvětlil.

K obměně vozového parku jihomoravské záchranky by mělo dojít letos a v průběhu příštího roku. Investice vyjde na téměř pětadevadesát milionů korun. Většinu částky pokryje evropská dotace. Sanitky mají mít především lepší technické vybavení. „Kvalitní výbava na zásahy je základ. Požadavky stále zpřesňujeme podle reálných potřeb v terénu,“ řekl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jiří Kasala (ODS).

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranná služba, sanitka, zdravotnictví, nemocnice, Jihomoravský kraj, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Jan Grolich, KDU-ČSL, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava vymění opotřebované sanitky za nové  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.