Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně vznikla speciální ambulance pro Ukrajince

Nová ambulance určená výhradně pro pacienty z Ukrajiny začala fungovat ve Fakultní nemocnici Brno (FN Brno). Do areálu mohou mířit uprchlíci, kteří potřebují předepsat léky, trpí chronickými stavy nebo chtějí vyřídit administrativní dokumenty.

Ukrajinští pacienti, kteří našli nové zázemí v Brně a okolí, najdou nově vzniklou ordinaci v přízemí budovy P bohunické nemocnice. Dveře brněnské UA ambulance se budou od dnešního dne otevírat dvakrát týdně, vždy ve středu a v pátek. Telefonické konzultace ale probíhají také mimo pracovní dobu, kdy je lidem k dispozici ukrajinsky hovořící lékař.

Zřízení samostatné ambulance vychází z nařízení Ministerstva zdravotnictví. „Dosud jsme fungovali v takzvaném hybridním režimu UA Pointu, který se nám velmi osvědčil, protože pacienti vyžadují opravdu různorodé lékařské specializace. Běžně se na nás obrací denně jednotky pacientů, v průměru je to necelých deset,“ řekl primář Diagnosticko-terapeutického centra FN Brno Petr Benda.

Otevírací doba ambulance se může podle Bendy přizpůsobit poptávce pacientů. Ve FN Brno i Dětské nemocnici v Brně stále funguje UA Point, v němž zdravotníci poskytují uprchlíkům neodkladnou zdravotní péči čtyřiadvacet hodin denně. 

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Brno

Štítky nemocnice, Ukrajina, válka, pomoc, Brno, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Petr Benda, Nemocnice Bohunice, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vznikla speciální ambulance pro Ukrajince  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.