Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec omezení kvůli covidu. Dětská nemocnice v Brně obnovuje provoz

Dětská nemocnice FN Brno od pondělí 10. ledna plně obnovuje provoz, ruší se tak omezení provozu některých operačních sálů a oddělení chirurgických obor, řekla mluvčí Veronika Plachá. Provoz dětská nemocnice omezila kvůli narůstajícímu počtu pacientů s covidem v první polovině listopadu, od kdy dotyční lékaři a sestry začali pomáhat ve Fakultní nemocnici v Bohunicích.

Pacientů s covidem postupně ubývá, zaměstnanci, kteří pomáhali na covidových odděleních, se tak mohou vrátit do svého provozu," uvedla mluvčí. V dětské nemocnici platil omezený provoz některých operačních sálů a oddělení chirurgických oborů od pondělí 8. listopadu omezení se nedotklo péče o akutně nemocné děti.

Provoz v samotné Fakultní nemocnici Brno zůstává omezen, přestože počet sálů, na kterých se operuje, se mírně zvedl. Z 25 operačních sálů je jich nyní v provozu 15, před Vánoci jich bylo v provozu 13. „Některé kliniky či oddělení se už vrátily do plného provozu, například gynekologie, u jiných to ještě nebylo možné. Uvidíme ale nyní, co udělá varianta omikron,“ uvedla mluvčí.

Počet potvrzených případů covidu-19 se za uplynulý týden zvýšil, a to po pěti týdnech poklesů. V Jihomoravském kraji přibylo za poslední týden 4150 potvrzených nákaz covidem-19, v mezitýdenním srovnání o 789 více. Postupně se zvyšuje podíl nakažlivější varianty omikron v zachycených pozitivních vzorcích. Například ředitel brněnské laboratoře Elisabeth Pharmacon Omar Šerý na twitteru uvedl, že po vyhodnocení všech vzorků z laboratoře v Brně ze středy mají 15 procent pozitivních vzorků, z toho 54 procent omikron pozitivních vzorků. „Omikron tedy už od poloviny tohoto týdne převládá mezi pozitivními vzorky v Brně,“ uvedl Šerý. Ještě před silvestrem v mezisvátečních dnech to přitom bylo okolo pěti procent.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FN Brno

Štítky Covid, FN, nemocnice, Omezení, COVID-19, Dětská nemocnice FN Brno, Brno, operační sál, Brno-Bohunice, Fakultní nemocnice Brno, Vánoce, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec omezení kvůli covidu. Dětská nemocnice v Brně obnovuje provoz  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.