Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zájem o očkování se v Brně zvýšil. Na třetí dávku chodí lidé nad třicet let

Zájem o očkování proti covidu-19 se v Brně včerejším dnem zvýšil, před očkovacím centrem Bohéma se před otevřením vytvořila i fronta. Uvedl to Jindřich Vobořil, ředitel Společnosti Podané ruce, která centrum provozuje. Nově se mohou nechat přeočkovat proti covidu lidé nad třicet let, kteří jsou pět měsíců po druhé dávce očkování.

„Zájem o očkování se nyní výrazně zvýšil, otevírali jsme v 8:00 a už tam byla fronta. Zvládli jsme ji zhruba do půl deváté," uvedl k včerejšímu dni Vobořil. Před svátky byl podle něj zájem nižší, denně se přišlo naočkovat kolem pěti set lidí. Včera očekávali zaměstnanci centra tisícovku zájemců. „Těžko se to odhaduje, chodí k nám značné procento, a to asi čtyřicet procent lidí, bez registrace," uvedl Vobořil.

Centrum má otevřeno od 8:00 do 19:00 s dvouhodinovou přestávkou po poledni. Zavřeno bude 31. prosince a 1. ledna, od 2. ledna bude znovu běžný provoz.

Lidé nad 30 let, kteří byli očkovaní proti covidu-19 před více než pět měsíci, mohou od pondělí dostat posilující dávku. Původně měli tuto možnost jen lidé od 45 let, mladší museli na přeočkování čekat šest měsíců. O měsíc dříve se tak v republice k vakcíně dostane asi 155 tisíc lidí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Jihomoravský, Brno, Jindřich Vobořil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Zájem o očkování se v Brně zvýšil. Na třetí dávku chodí lidé nad třicet let  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.