Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lékaři v Brně měli napilno. Brňanům vytahovali zapíchlé kosti z krku

Na včerejší Štědrý den nebudou v dobrém vzpomínat mnozí Brňané, kteří se při slavnostní večeři s chutí pustili do smaženého kapra. Při jídle jim zaskočila kost v krku, a tak místo rozbalování dárků spěchali do lékařské ordinace. U zdravotníků se hlásili ve sváteční den i další lidé, které postihly náhlé zdravotní potíže.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně včera přijala na interní nízkoprahový příjem celkem 24 pacientů. Většinou se jednalo o starší ročníky s nejrůznějšími zdravotními problémy typu srdeční slabost, arytmie, mrtvice, astmatické problémy, úzkostné stavy. Kvůli jednomu agresivnímu opilému pacientovi museli zdravotníci dokonce volat policii.

Další se hlásili na ORL ambulanci, kam přišli lidé se zapíchnutými kostmi v krku. „Na ORL ambulanci včera večer lékaři ošetřili sedm lidí s kostmi v krku, naštěstí nemuseli nikoho hospitalizovat, kosti byly zapíchnuty v oblasti hltanu nebo v kořeni jazyka – na to stačí ORL specialistům speciální dlouhé zahnuté peány a kleštičky, kterými dosáhnou až k hrtanové příklopce. Hlouběji uložené kosti - dolní část hltanu a přechod do krčního jícnu je třeba již řešit endoskopií v celkové anestezii. Takové případy však včera nenastaly,“ popsala mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská

Lipovská připomněla i kuriózní případ z minulých let. „Muž si chtěl tajně 24. prosince dopoledne usmažit kousek kapra. Když ho hltal, zapíchnul si kost do krku, a když se blížila manželka, chtěl rychle zmizet, tak zakopnul a ještě si zlomil nos. Lékaři na ORL tak tahali kost z krku a ještě šili a rovnali nos. Manželka mu prý navíc celou dobu ošetření nadávala, že to má za svou nenasytnost a vtipně žádala lékaře, aby muže za trest ošetřili bez anestezie,“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Fnusa, Kapr, Kosti, Vánoce, Štědrý den, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Lékaři v Brně měli napilno. Brňanům vytahovali zapíchlé kosti z krku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.