Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jarouškovi z Brněnska se na svět zachtělo dříve. Narodil se doma před příjezdem zdravotníků

Jihomoravští záchranáři se podělili o další z dojemných příběhů, které jsou součástí jejich každodenní práce. Protentokrát zažili radostné překvapení, a to v podobě chlapečka, kterému se urychleně zachtělo na svět. Malý Jaroušek se narodil na Brněnsku v domě svých rodičů.

Před dnešní sedmou hodinou ranní se na jihomoravské záchranáře obrátil překvapený muž se slovy, že jeho manželka pravděpodobně začíná rodit. Jak operátorka brzy rozpoznala, jednalo se o překotný porod, který je velice rychlý a spontánní. „Vzala jsem si k telefonu rodičku a poradila jsem, jak postupovat. Samozřejmě jsme současně vyslali do Troubska na Brněnsku dva vozy, nejbližší záchranářskou posádku a lékaře v setkávacím systému,“ popsala událost operátorka Milada Kožíková

Miminko na sebe ale nenechalo dlouho čekat a po pár minutách telefonického spojení už Kožíková uslyšela dětský pláč. Když na místo dorazili zdravotníci, převzali si již narozeného Jarečka i trojnásobnou maminku do své péče. Chlapeček i mladá žena jsou v pořádku a byli převezeni do nemocnice. „Musím říct, že takový výjezd se šťastným koncem nás moc potěšil. Jsme unavení z vysokého počtu výjezdů ke covidovým pacientům. Ale tohle nám dodalo energii,“ svěřil se záchranář Marek Dohnálek, který k překotnému porodu společně s kolegy vyjížděl.

Záchranáři zároveň pochválili statečné rodiče a popřáli miminku vše nejkrásnější do života. „My všichni přejeme novorozenci, který dnes poprvé spatřil světlo světa, hlavně hodně zdraví. A abychom nezapomněli: moc chválíme statečnou maminku i pohotového tatínka, kteří vše zvládli na jedničku s hvězdičkou," řekla za záchranáře mluvčí Michaela Bothová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky překotný porod, porod, záchranáři, zdravotníci, Brněnsko, Troubsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarouškovi z Brněnska se na svět zachtělo dříve. Narodil se doma před příjezdem zdravotníků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.