Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec dojíždění. Ve vyškovské nemocnici si pořídí magnetickou rezonanci

Lepší komfort pacientů a kvalitnější lékařskou péči chce nabídnout Nemocnice Vyškov, která plánuje, že v nejbližší době koupí magnetickou rezonanci. Doposud na specializované vyšetření museli pacienti cestovat do okolních měst. Součástí investičních plánů je rovněž vybudování nových prostor pro urgentní příjem.

Magnetická rezonance, která umožňuje zobrazit vnitřní orgány lidského těla, zásadně vylepší zdravotní péči. O pořízení takzvaného tunelu, jenž vyjde na desítky milionů korun, usiluje vyškovské zdravotnické středisko už dlouhodobě. „Na konci loňského roku nám Komise pro posuzování nových přístrojových technologií spadající pod ministerstvo zdravotnictví odsouhlasila pořízení přístroje,“ řekl ředitel vyškovské nemocnice Zdeněk Horák, který považuje pořízení magnetické rezonance za zasádní pro modernizaci.

V současné době na vyšetření, které dokáže odhalit přesné místo, na němž se v lidském těle nachází záněty, nádory nebo třeba krvácení, musí zatím pacienti z Vyškova dojíždět do Prostějova, Olomouce nebo Brna. Dalším plánem nemocnice z okresního města severovýchodně od Brna je postavení nového urgentního příjmu, který pokryje potřeby spádových oblastí České republiky. „Optimální fungování urgentního příjmu je podmíněné co nejtěsnější vazbou na diagnostiku, jejíž nedílnou součástí má být právě i metoda vyšetření magnetickou rezonancí,“ uvedl mluvčí města Vyškov Michal Kočí.

Nová pracoviště se do stávajících prostor areálu nemocnice nevejdou. Uvažuje se tak například o tom, že vzniknou nová křídla. V první etapě renovace, která se uskuteční do dvou let, chce nemocnice pořídit právě magnetickou rezonanci. Její cena se pohybuje okolo 150 milionů korun. Druhá etapa, jejímž cílem bude vystavění urgentního příjmu, je momentálně naplánovaná na rok 2027. Projektovou dokumentaci chce mít nemocnice hotovou koncem letošního roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice na Homolce

Štítky Vyškov, nemocnice, Rezonance, Dotace, magnetická rezonance, Nemocnice Vyškov, pacient, Zdeněk Horák, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Brno, Česko, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec dojíždění. Ve vyškovské nemocnici si pořídí magnetickou rezonanci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.