Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vojenská nemocnice Brno zakázala návštěvy kvůli pacientům s covidem-19

Vojenská nemocnice v Brně až do odvolání zakázala návštěvy veřejnosti. Důvodem jsou pacienti s nemocí covid-19, kterých má nyní nemocnice pět. Řekl to ředitel nemocnice Martin Stračár. Opatření je preventivní. Podle ředitele měla nemocnice v největší krizi kolem 80 pacientů s koronavirem.

Podle Česká televize zakázala návštěvy i Nemocnice Boskovice. Z krajských nemocnic má zakázané návštěvy ivančická nemocnice, uvedla mluvčí kraje Alena Knotková.

Stračár upozornil na to, že se situace s covidem v Brně zhoršuje. „Proto pro jistotu zavíráme. Máme pacienty na běžné operace, tak by nebylo dobré, aby se nakazili," řekl.

Další nemocnice v kraji zatím návštěvy nezakazují, a to ani Fakultní nemocnice Brno, ani Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně nebo další krajské nemocnice s výjimkou ivančické.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie loni v březnu až do dnešního dne 159.743 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se z ní 154.961 lidí, naopak 3439 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vojenská nemocnice Brno

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Jihomoravský, COVID-19, pacient, Vojenská nemocnice Brno, Brno, Česká televize, Nemocnice Boskovice s.r.o., Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojenská nemocnice Brno zakázala návštěvy kvůli pacientům s covidem-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.