Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Největší test point v republice končí, přesouvá se do menšího

Testovací centrum na brněnském výstavišti se zavírá. Společnost Podané ruce, která test point provozuje, se ho rozhodla přesunout do menších prostor. Testovat budou nyní v Janáčkově divadle v prostorách bývalé restaurace Bohéma, kde neziskovka vybudovala také očkovací centrum.

Testování na výstavišti končí. Brňané se budou moct ale nechat otestovat v Janáčkově divadle. Pro přesun se organizace rozhodla kvůli klesajícímu zájmu veřejnosti o testování, snížení úhrad za antigenní testy od pojišťoven a také blížícímu se zpoplatnění testů. O možném přesunu informovaly Podané ruce už v červnu, nyní je rozhodnutí definitivní.

V důsledku snížení úhrad z 350 Kč na 200 Kč za test nejde velkokapacitní centrum udržet nadále v chodu. Cena nestačí na pokrytí nákladů. Aktuálně každý provedený test doplácí Podané ruce třiceti korunami. „Samozřejmě bychom mohli nakoupit levné testy. My jsme si ale celou dobu dělali průzkum a vlastní měření kvality testů a netroufáme si jen kvůli ekonomice používat nekvalitními testy. Pracujeme pouze s těmi, které mají citlivost nad 90 procent,“ uvedl ředitel Společnosti Podané ruce Jindřich Vobořil.

Stejně jako na výstavišti se budou moct návštěvníci Bohémy nechat otestovat antigenními i PCR testy. K dispozici budou také testy na množství protilátek v těle po prodělané nemoci i po očkování.  V Bohémě se mohou lidé také nechat naočkovat, a to bez předchozí registrace. Podané ruce zde očkují dvoudávkovou vakcínou Pfizer a jednodávkovou vakcínu od společnosti Johnson & Johnson.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ivo Dvořák

Štítky Covid, Brno, Testování, Stěhování, Brněnské výstaviště, Janáčkovo divadlo, Jindřich Vobořil, Pfizer, Johnson & Johnson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší test point v republice končí, přesouvá se do menšího  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.