Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vakcína v centru Brna – i o víkendu a bez registrace

Nové očkovací centrum přímo v centru Brna otevře Společnost Podané ruce 22. července. Bude to jedno z prvních očkovacích míst na jižní Moravě, kde nebude nutné si rezervovat předem termín. Centrum se nachází v Janáčkově divadle v prostorách bývalé restaurace Bohéma. Podané ruce ho vybudovaly ve spolupráci s městem Brno a Diecézní charitou. Kapacitu má až 1500 lidí denně.

Bez předchozí registrace budou moct lidé dorazit do očkovacího centra v Bohémě. Kromě toho, že se lidé nemusí předem registrovat, není třeba si tisknout doma žádné papírové formuláře. Centrum bude díky moderními IT systému fungovat téměř bezpapírově. Klientům stačí jeden podpis u vchodu. „Šetříme tím drahý čas zdravotníků i přírodu. Dali jsme téměř půl milionu korun do IT řešení tak, aby od začátku až do konce celou administrativu za zdravotníky dělal chytrý IT systém,“ řekl ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil.

Hlavním cílem neziskové organizace je udělat očkování dostupnějším, vyjít zájemcům o vakcínu maximálně vstříc. Uzpůsobená proto bude i otevírací doba očkovacího centra. Lidé si kvůli očkování nebudou muset brát volno v práci, Bohéma bude totiž v odpoledních a večerních hodinách. Pro vakcínu si budou moct lidé zajít do Janáčkova divadla i o víkendu. Zároveň zahajují Podané ruce program mobilních týmů, které dovezou očkování přímo do firem, na pracoviště. 

Minulý týden se mělo v Bohémě začít s testováním, kvůli dodávkám vakcín se ale testování zatím v Bohémě nespustí. Brňané však mohou nadále využívat testovacího centra na výstavišti.

Diecézní charita a Společnost Podané ruce spolu od jara spolupracují také na očkování imobilních pacientů nejen po celém Jihomoravském kraji, ale také na Vysočině. Od minulého týdne očkují i lidi bez domova v Brně a Znojmě. V červnu pomáhaly neziskovky se zvýšením proočkovanosti v Pardubickém kraji, a to pomocí svých speciálních očkovacích trucků.

Vzhledem k tomu, že velkokapacitní očkování není jen zdravotnický úkon, ale také obrovský kus organizační práce, jsou naše organizace pro takový typ činnosti mnohem lépe uzpůsobeny. Vnímám to tak, že jde vlastně o humanitární krizi, a pomoc v takových situacích je našim posláním,“ uvedl ředitel Diecézní Charity Oldřich Haičman, který věří, že neziskový sektor může být v boji s pandemií vysoce efektivní a nápomocný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ivo Dvořák

Štítky Podané ruce, Covid, Testování, očkování, Brno, očkovací centrum, Janáčkovo divadlo, Jihomoravský kraj, vakcína, Jindřich Vobořil, Oldřich Haičman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcína v centru Brna – i o víkendu a bez registrace  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.