Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přepravu jihomoravských pacientů ulehčí nový schodolez

Nemocnice ve Znojmě bude k přemisťování imobilních pacientů ze schodů a do schodů nově používat takzvaný schodolez. Pracovníkům Dopravní zdravotní služby tato novinka v mnohém usnadní fyzicky náročnou práci i čas. Na transport pacienta už totiž nebudou potřeba dva.

Práce Dopravní zdravotní služby je fyzicky velmi náročná. Donedávna museli při přemisťování imobilních pacientů spolupracovat dva zdravotníci, situace se však obrací k lepšímu. Za pomocí speciálního schodolezu může nyní pacienta naložit sám řidič bez asistence dalšího kolegy. „Převoz imobilních pacientů je náročný sám o sobě, nicméně v poslední době je přemisťována řada pacientů s nadváhou a práce řidičů se tak stala velmi fyzicky náročnou,“ zdůvodnil pořízení nového zařízení ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík.

Schodolez, který uveze až 160 kilového pacienta stál bezmála 140 tisíc korun. Část financí poskytlo nemocnici zastupitelstvo města Znojma a přispělo také zastupitelstvo Moravského Krumlova. „S ohledem na to, že naše sanitky přepravují pacienty v rámci celého Znojemska a máme základnu v Moravském Krumlově, přišlo nám ideální na tento nákup využít prostředky, které nám darovali zastupitelé obou zmíněných měst, kterým patří velké díky za naše saniťáky, ale i pacienty,“ uzavřel Pavlík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Znojmo

Štítky Nemocnice Znojmo, schodolez, přeprava pacientů, pacient, Martin Pavlík, Moravský Krumlov, Znojmo, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přepravu jihomoravských pacientů ulehčí nový schodolez  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.