Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě dnes mělo pozitivní test na covid 11 školáků z 31.546

Žáci, kteří se dvakrát týdně musejí testovat na koronavirus, jsou z drtivé většiny negativní. Alespoň podle výsledků testů. Z 31.546 dětí bylo pozitivních pouze jedenáct.

Jedenáct žáků mělo dnes v jihomoravských školách pozitivní antigenní test na nemoc covid-19. Testům se podrobilo 31.546 žáků. Novinářům to dnes ke 14:30 napsala ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Testování ve školách dvakrát týdně je povinné od minulého pondělí, kdy se část žáků vrátila do škol.

Školy byly několik týdnů zavřené kvůli šíření pandemie koronaviru. "Antigenním testům se podrobilo i 10.117 zaměstnanců škol. Z nich osm mělo pozitivní antigenní test," uvedla Ciupek.

Před týdnem skončil v zemi po několika týdnech nouzový stav. Do škol se vrátili žáci prvního stupně, kteří se střídají v takzvané rotační výuce. Spočívá v tom, že jeden týden se učí ve škole polovina prvního stupně a druhá polovina je na on-line výuce stejně jako zbytek žáků. Další týden se situace otočí a do škol se dostane druhá polovina prvního stupně, která měla o týden dříve distanční výuku.

Kromě rotační výuky musejí děti dvakrát týdně podstoupit antigenní testy, které si dělají samy například ve třídách. Musejí také nosit při výuce roušky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Freepik.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Jihomoravský, COVID-19, Jihomoravský kraj, rychlý antigenní test, pandemie covidu-19, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě dnes mělo pozitivní test na covid 11 školáků z 31.546  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.