Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě přibylo za den 92 případů covidu, nejméně od října

V Jihomoravském kraji přibylo za poslední den 92 potvrzených případů nemoci covid-19, nejméně od loňského října. Přibyla čtyři úmrtí lidí s nákazou v průměrném věku 81,5 roku, uvedla dnes v tiskové zprávě ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. V nemocnicích je podle posledních informací 482 pacientů s koronavirem.

Za týden hygienici registrují 2938 potvrzených případů, před týdnem jich bylo 4070. V březnu je nejvíc pozitivně testovaných od 45 do 54 let. Dlouhodobě je ale podle hygieniků nejvíc zranitelná skupina lidí od 65 do 74 let a zejména nad 75 let, kde je u třetiny nakažených potřeba hospitalizace.

Ve 23 zdravotnických zařízeních je 482 pacientů s koronavirem. Z toho je 94 ve vážném stavu, 264 ve středně vážném a 102 v lehkém stavu, dalších 22 případů je bezpříznakových. Jak už dříve uvedla ČTK podle zjištění v nemocnicích, v lehkém stavu nebo bez příznaků jsou pacienti hospitalizovaní kvůli jiným zdravotním problémům, kterým vyšel pozitivní test na covid-19.

Z 92 nově pozitivně testovaných je 31 v Brně, 23 v okrese Brno-venkov, 15 na Znojemsku, 10 na Břeclavsku, šest na Vyškovsku, čtyři na Hodonínsku a tři na Blanensku.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni 146.278 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se z ní 133.790 lidí, naopak 3098 s ní zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, COVID-19, Jihomoravský kraj, pacient, Krajská hygienická stanice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě přibylo za den 92 případů covidu, nejméně od října  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.