Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V brněnské Bystrci začala stavba mateřinky. Vleze se tam skoro sto dětí

Rodiče i jejich ratolesti z brněnské městské části Bystrci vyhlíží novou a dlouho očekávanou školku. Mateřinka, s jejíž výstavbou už dělníci začali, vyroste v ulici Nad Dědinou. Součástí komplexu bude také jídelna, dětské hřiště, tělocvična nebo parkoviště.

Příští rok září vyrazí do ulice Nad Dědinou až přes osmdesát dětí zahájit svá předškolní dobrodružství. Na nejmenší čeká kromě tříd také malá tělocvična či prostorná jídelna. Když bude potřeba větší kapacita, poslouží místnost jako další třída.

„V areálu nebude chybět zahrada s pískovištěm a prolézačkami. Počítá se i s parkovištěm. Za zájmovými kroužky děti vyrazí do tělocvičny a ochuzeni nebudou ani rodiče, kteří se tam budou účastnit besídek,“ uvedl už dříve brněnský radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Bystrc na zahájení stavby čekala osmnáct měsíců. Za tuto dobu radnice našla vhodné místo a vytvořil se stavební plán. Podobně dlouho měla trvat i samotná výstavba školky. Dělníkům nakonec stačí rok.

Stavba se ale neobešla bez komplikací. Proces ztížili dodavatelé elektřiny. „Pod plánovaným parkovištěm vede v zemi elektřina. Zamýšlená asfaltová plocha tak dostala červenou kvůli případným opravám elektrického vedení. Auta tak budou stát na oddělatelných stavebních dílech, a to jen přes den. V noci sem nesmějí,“ sdělil Drbně starosta Bystrce Tomáš Kratochvíl (ČSSD). Dodavatelé však plánují do pěti let udělat objížďku a vést elektřinu jinudy. Asfaltového parkoviště se tak areál nakonec dočká.

Školka v ulici Nad Dědinou však není jediným vzdělávacím zařízením pro děti, které v Bystrci v nedávné době vzniklo. Společně s novou výstavbou školky v Říčanské ulicí a přístavbou u základní školy Vejrostova vzniklo přes 480 míst pro nejmenší.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Tomáše Kratochvíla

Štítky Bystrc, školka, děti, stavba, elektřina, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Tomáš Kratochvíl, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské Bystrci začala stavba mateřinky. Vleze se tam skoro sto dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.