Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koule smrti, Noční vlci a Abrahamova nová motorka. Do Brna míří Motosalon

Přes sto padesát značek motocyklů z dvanácti zemí se od čtvrtka do neděle představí na brněnském výstavišti. Začíná tam totiž veletrh Motosalon, na kterém nebudou chybět značky Ducati, Honda, Suzuki nebo Kawasaki.

Veletrh nabídne kromě přehlídky silných strojů také bohatý doprovodný program. „Ve čtvrtek přijede největší ruský motorkářský klub Noční vlci, v pátek zase lidé uvidí show v globusu smrti. Návštěvníci se dozvědí také něco o bezpečnosti jízdy,“ vyjmenovala mluvčí Motosalonu Dita Brančíková.

Nově si také zájemci mohou vyzkoušet jízdy na motorkách vyšší kubatury. „Po dohodě s automotodromem budou moct lidé vyjet i na Masarykův okruh. Zavedli jsme také společné vstupné, takže kdo si koupí jízdu za pět set padesát korun, bude mít vstup na veletrh zdarma,“ vysvětlil ředitel projektu Miloň Mlčák.

Automotodrom se na Motosalonu představí na samostatné expozici. „Ve čtvrtek ve čtvrt na dvě odpoledne odhalíme novou motorku Karla Abrahama. Na sobotní druhou hodinu odpolední jsme připravili autogramiádu brněnského jezdce Moto 3 Karla Haniky,“ řekl mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana.

Doplnil, že o automotodrom v době akce poprvé v letošní sezóně otevře brány veřejnosti. „Od deseti do čtyř hodin pořádáme volné jízdy. Ve čtvrtek a pátek pro auta, o víkendu pro motorky,“ sdělil Smetana. Zájemci o jízdy se nemusí předem registrovat.

Ani mladé jezdce organizátoři veletrhu neopomenuli. „Naopak jsme pro ně vyhradili páteční program. Studenti zaplatí za lístek jen sto korun,“ uvedla Brančíková. Menší návštěvníci se budou například moci projet na minibikové dráze.

Souběžně s Motosalonem se na výstavišti koná veletrh Prodítě věnovaný rodičům. „Nově je jeho součástí také Disney kino. Děti si také budou moci vyzkoušet ovládat oblíbenou pohádkovou postavu pomocí pohybů,“ informovala mluvčí veletrhu Jana Tyrichová.

Malé návštěvníky v pátek pobaví Václav Upír Krejčí, v sobotu jim zase zakouzlí Pavel Kožíšek a Hanka Mašlíková. „Pro maminky jsme připravili bezplatné poradenství,“ podotkla Tyrichová.

Milovníci rybaření zase ocení širokou nabídku prutů, háčků a dalších potřeb na veletrhu Rybaření. „Vlastní expozici bude mít rybář Jakub Vágner, který si připravil zajímavé přednášky. O výpravách popovídá také Darrell Peck,“ nalákala Tyrichová.

Organizátoři předpokládají, že do areálu zavítá pětapadesát tisíc návštěvníků, z toho pětačtyřicet tisíc zamíří na Motosalon.

Brněnská Drbna si pro čtenáře připravila soutěž o 2x 2 lístky na Motosalon a 1x 2 lístky na veletrhy Prodítě a Rybaření. Pokud se chcete do soutěže zapojit, klikněte zde.

 

Vstupné na Motosalon

  Základní vstupné Zlevněné vstupné s předregistrací na internetu, studentské vstupné Rodinné (2 dospělí + až 4 děti ve věku 6-15 let)
všechny dny 200 Kč 160 Kč -
pátek 200 Kč 160 Kč, studenti za 100 Kč -
neděle 200 Kč 160 Kč 250 Kč
Otevírací doba: čtvrtek 12:00-19:00, pátek a sobota 9:00-19:00, neděle 9:00-17:00

 

Vstupné na Prodítě a Rybaření

  Základní vstupné Zlevněné vstupné s předregistrací na internetu, studentské Rodinné (2 dospělí + až 4 děti ve věku 6-15 let) Rodinné pasy
všechny dny 160 Kč 130 Kč 250 Kč 200 Kč
Otevírací doba: čtvrtek-sobota 9:00-18:00, neděle 9:00-16:00

 

Autoři

Štítky motosalon, karel, abraham, motogp, automotodrom, masarykův, okruh, Suzuki, yamaha, prodítě, jakub, vágner, motorka, zprávy, Brno, 2014, výstaviště, veletrhy, veletrh, Karel Abraham, Honda, Ducati, Kawasaki, Brněnské výstaviště, rybaření, Jiří Smetana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koule smrti, Noční vlci a Abrahamova nová motorka. Do Brna míří Motosalon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.