Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za smrt studenta vojenské školy nemohl výstřel. Probodl si krk zbraní

V případu tragického úmrtí studenta Univerzity obrany v Brně vyšly na povrch nové informace. Za smrtelné zranění, které si mladík způsobil při taktickém výcviku ve Vyškově, nemohl výstřel. Voják si měl nešťastnou náhodou zapíchnout zbraň do krku.

K detailům události, která v minulém týdnu otřásla brněnskou Univerzitou obrany, se škola vyjádřila o víkendu. V krátkém prohlášení uvedla, že ke smrti studenta nedošlo kvůli výstřelu, jak se mezi veřejností spekulovalo. „Velmi litujeme zmařeného mladého života, který tolik chtěl rozšířit řady profesionálů Armády České republiky. O závěrech vyšetřování budeme informovat," uvedla univerzita, která je jedinou vojenskou školou v Česku.

I přes úsporné prohlášení se ale na povrch dostaly podrobnější informace. Podle MF Dnes mohlo za tragédii zakopnutí, při kterém se mladíkovi nešťastně zapíchla hlaveň zbraně do krku a čelisti. Masivní krvácení se pokoušeli zastavit instruktoři kurzu, ale marně.

Napíchl se na hlaveň

„Studenti trénovali přesun a běh se zbraněmi. Ty neměli nabité, tedy nebyly v nich ostré náboje ani cvičné střely. Mladík ale nešťastně zakopl, pažba se zarazila do země. V podstatě se napíchl na hlaveň,“ popsal redakci MF Dnes anonymní zdroj.

Ke zraněnému muži zamířili zdravotníci, ale ani jejich pomoc nezabránila smrti mladého vojáka. Mladík zemřel po převozu záchrannou službou do nemocnice. Incident se odehrál při specializovaném výcviku, který povinně absolvují všichni studenti prvního ročníku ve Vyškově. Účastníci se na cvičení seznamují s vojenským prostředím, taktickou přípravou i zbraněmi. Celou událostí se nyní zabývá Vojenská policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Univerzita obrany

Štítky univerzita obrany, armáda české republiky, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to je pěkná pitomost...sám se napíchl, trapná a nepravdivá zpráva, ale v tomto státě mě už vůbec nic nepřekvapí!!! Upřímnou soustrast rodičům

Úterý, 7. března 2023, 12:44Odpovědět

Diskutér T.

VELICE SMUTNÁ UDÁLOST, JAK PRO ŠKOLU, STUDENTY I RODIČE........JEDNO ZAKOPNUTÍ A HNED SMRT..........ŠKODA MLADÉHO ŽIVOTA, UPŘÍMNOU SOUSTRAST PŘEJI VŠEM I ODE MNE......

Pondělí, 6. března 2023, 17:57Odpovědět

Za smrt studenta vojenské školy nemohl výstřel. Probodl si krk zbraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.