Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česko má prvního floristu s mezinárodní zkouškou. Je z brněnské univerzity

Moravská metropole se může chlubit dalším úspěšným člověkem. Jiří Martinek z Mendelovy univerzity (MENDELU) jako první Čech úspěšně absolvoval mezinárodní floristickou zkoušku. Díky certifikátu může být součástí poroty prestižních soutěží, zúčastní se například příštího světového poháru.

Řadu znalostí a kompetencí, které jsou nezbytné mít člena poroty mezinárodní soutěže, ukázal Martinek při absolvování zkoušky International Certified Judge in Floristry Design. Docent ze Zahradnické fakulty MENDELU si certifikát odnesl jako první český florista v historii. Martinek se v oboru vzdělává a posouvá již roky.

Svůj první certifikát ke stobodovému systému hodnocení získal prostřednictvím Svazu květinářů a floristů ČR již v roce 2007. Postupem času se začal na workshopech čím dál častěji setkávat se známými světovými jmény floristického světa, což jej přimělo rozšiřovat si obzory i za hranice tuzemských metod. 

„Pro mne znamená získání certifikátů, nejprve pro národní a nyní i pro mezinárodní úroveň, prohloubení znalostí a dovedností, které mohu aplikovat při výuce studijního programu Floristická tvorba na Zahradnické fakultě a při hodnocení závěrečných prací studentů. Získání certifikátu též znamená získání nových floristických kontaktů a přátel a otevření dveří do velkého světa floristiky,“ řekl florista.

Díky úspěšnému absolvování soutěže se Martinkovi otevřely dveře na příští světový pohár, který se odehraje v Británii. Na akci bude součástí technické komise, která bdí nad dodržováním propozic soutěže. „Jak jsem zjistil na posledním ročníku soutěže EUROPA CUP 2022 v polských Katowicích, tak to není vůbec jednoduchá práce. Člen této komise musí dokonale znát propozice soutěže a musí umět reagovat na nekonečnou kreativitu soutěžícího,“ přiblížil Martinek.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MENDELU

Štítky floristika, mendelova univerzita, květiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko má prvního floristu s mezinárodní zkouškou. Je z brněnské univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.