Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Důchodce z Brna terorizuje sousedy. Volá policii, když lidé klepou maso

Mimořádně vypjaté sousedské vztahy vládnou v brněnském bytovém domě. Emoce rozviřuje frustrovaný důchodce, který si neustále stěžuje na své sousedy. Osmdesátiletému muži naposledy vadilo, když sousedé naklepávali maso na sváteční oběd, a přivolal městskou policii.

Nespokojený senior bydlí v řečkovickém domě. Bydliště v objektu má rovněž manželský pár, který si po náročném pracovním týdnu chtěl dopřát smažené řízky. Při přípravě obědu je ale vyrušil zvonek u dveří. Otevřel muž, jenž před prahem spatřil neoblíbeného souseda. Důchodce na nic nečekal a vyčítavým tónem se zeptal, jak dlouho bude hluk ještě trvat. Měl přitom na mysli klepání masa, které doléhalo až k jeho bytu. Hlava rodiny na podobné dotazy nebyla zvědavá, a tak se ke slovu dostali strážníci, které mudrující nájemník přivolal. 

Pro osloveného souseda byla otázka příslovečnou poslední kapkou a hlídce přiznal, že se na seniora prudčeji obořil a pobídl ho, ať zaleze zpátky do své díry. Výhrady má totiž podle něj neustále, a to i k naprosto běžným situacím. Mimo jiné prý okřikoval jeho manželku, když se na chodbě loučila se svým bratrem,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Jakmile další sousedka uviděla, že jsou v domě pracovníci v uniformách, hned se přidala ke stížnostem na starousedlíka. Ten má podle ní výhrady ke všemu, co se v objektu děje. Vyjadřuje se k naprosto každé situaci. Například šílí, když děti chodí po chodbě, dospělí mluví se sousedy i s pošťačkou. „Zvuky podle ostatních obyvatel domu neslyší náhodou. Nechává si prý otevřené bytové dveře, sedí na botníku a s lahvovým pivem v ruce vyčkává na svou příležitost,“ uvedl Ghanem. 

Strážci brněnského zákona následně se zjištěním konfrontovali dotyčného. Důchodce se bránil. Tvrdil, že se dosud proti hluku nikdy neohradil a že mu i kamarádi vyčítali jeho přílišnou shovívavost. Spor nyní rozseknou úředníci v přestupkovém řízení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Strážníci, Brno, Výtržnictví, Důchodce, Vztahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Dnes jsem četl článek ohledně stížností městských turistů na kohouty na vesnici - a tady je odezva - ???? Máme pro vás náš každoroční evergreen. I v loňském roce nám přišly desítky stížností od „lufťáků“ na zvuky a pachy venkova. Vadí jim třeba kokrhající kohout, vyzvánějící kostelní zvony, stádo dobytka s kravskými zvonci, pach hnoje, káchající kachny nebo přejezdy zemědělské techniky v období žní. Rádi bychom upozornili, že pokud vyrazíte mimo město, buďte si prosím vědomi, že tyhle přirozené projevy k životu na vsi zcela běžně patří. Pokud je „nedáváte“, zvolte k návštěvě či dovolené raději jiné místo.....................................................................A tady něco pikantního - Mučení kohoutem jménem Magda
„To byly boje se sousedem Pražákem. Roky mu vadil kohout (jednou nám ho dokonce ukradl z kurníku a nejspíš sežral). A teď, světe div se, vejce zdražila a on si chystá kurník,“ napsala jedna přispěvatelka.

„Já jsem se dozvěděla, že sousedy terorizuji drůbeží. Druhá sousedka dřepěla za plotem a koukala, kolik toho kůň vyčůrá, protože to hrozně smrdí,“ popsala svou zkušenost další.

V zahraničí v tomto směru došlo dokonce i na soudní spory. Například v západofrancouzském městě Rochefort stanuli před tribunálem majitelé kohouta jménem Maurice, jehož brzké ranní kokrhání budilo sousedy. Soud ale nakonec vyhráli.

V Německu pak skončili před soudem majitelé kohouta jménem Magda z německého lázeňského města Bad Salzuflen. I jejich sousedům vadilo časté kokrhání a uváděli, že jsou oběťmi mučení.
NENÍ TO S LIDMA LEHKÉ CO????

Pátek, 10. února 2023, 09:27Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Starej amortizovanej dědek. Asi ho to šmírování sousedů a buzerace musí stát hodně času.

Pondělí, 6. února 2023, 13:13Odpovědět

Míra Brloh

Pani Bartáčková opět naklepává řízky a mi tu žužláme tlačenku :D

Pondělí, 6. února 2023, 08:15Odpovědět

Eva Kubíčková

Podle popisu v článku bych pána označila za frustrovaného šmíráka, který de facto brání ostatním nájemníkům užívat svůj byt k tomu, k čemu je určený - k bydlení. To zahrnuje mimo jiné i běžné domácí činnosti a práce, spojené s nějakým zvukem. Úřad, respektive přestupková komise by ho měla poučit, že běžné užívání bytu je právo každého nájemníka, nikoliv přestupek. Toho se naopak dopouští on, když ostatní nájemníky šmíruje na chodbě, obtěžuje a stresuje svými bezpředmětnými stížnostmi. Ani krátkodobý nadměrný hluk, spojený např. s úpravami a opravami v bytě není žádný přestupek. Nemluvě o hovoru, praní, vysávání, chození po bytě, naklepávání řízků, či rozhovoru na společné chodbě a pod. To k bydlení a běžnému užívání bytu patří. A pokud zatěžuje a otravuje takovými stížnostmi nejen ostatní nájemníky, ale i úřady a policii, pak je další možnost. Podat stížnost naopak na něj, že svým chováním ostatní terorizuje a omezuje jejich právo k užívání bytu. Mimochodem, při opakovaném volání na tísňové linky kvůli bezpředmětným stzížnostem může vyfasovat i tučnou pokutu za zneužití a můžou mu dát k úhradě i zbytečné výjezdy.

Pondělí, 6. února 2023, 04:48Odpovědět

René Tejkl

Taky jsme tu u nás měli podobného, jednou dostal pěstí ve tmě a bylo to.

Neděle, 5. února 2023, 22:50Odpovědět

Karel Piederman

Jsem ročník 42 a obdivuji nemocného starého pána, že si nenajde jiného koníčka než buzeraci sousedů. Špunty do uší, psychiatrickou pomoc. Čím je teď prospěšný?

Neděle, 5. února 2023, 21:40Odpovědět

Diskutér T.

Tak já to vezmu zase z té druhé strany. Člověk, který žil v této bytovce do svejch 80 let, tak jistě poznal mnoho nájemníků, ale dříve nebylo žádné osobní vlastnictví - hezky to patřilo družstvu a to mělo své důvěrníky, podotýkám, že nejsem komouš, abych vzpomínal na bytové důvěrníky - jen to chci připomenout - kteří dokázali umravnit potížisty, s tím, že v případě kraválu, nepřístojného chování, apod, družstvo rozhodlo na své čleské schůzičce, např i vystěhování do horší kategorie a byl v bytovce klid a udělalo se to pro výstrahu neřádům - ale co odsuzujeme člověka, který touží po klidu??? Děti doslova lítají po bytě, jak urvaný z řetězu, rodiče bud´popíjí s přáteli, je jím jedno, jak děcko lítá nebo sledují seriály a mají TV. tak nahlas, že je jim naprosto jedno, že děcko dupe, jak kobyla a líta po pokoji, jak urvaný z řetězu. A mládež a jejich silná repra - mohou je mít zapnutý až do 22. hodin a děděk, se může doma zbláznit!! BUDˇME TROCHU SEBEKRITIČTÍ NĚKDY K SOBĚ MODERNÍ SPOLUOBČANÉ!!! A další jsou bytové úpravy někdy i několik týdnů - "králikárny jsou v dezolátním stavu" a tak každý po nastěhování se hned pouští do rekonstrukce!! A člověk, kerý pracuje na směny se může z toho zbláznit - PTÁM SE ZNOVU - MÁ NĚKDO NÁROK NĚKDY V DNEŠNÍ DOBĚ PO PRÁCI A ŽIVOTNÍM VSTÁVÁNÍ NA KLID??? ODSOUDÍTE MNE ZA TYTO ŘÁDKY, ALE VÍM O TOM SVÉ I OSOBNĚ, CO DOKÁŽÍ ZLÍ A NEURVALÍ SOUSEDÉ A NEMUSÍ TO BÝT ZROVNA CEJLONI..... POPŘÍPADĚ PŘÍCHOZÍ VÁLEČNÍCI.

Neděle, 5. února 2023, 20:48Odpovědět

Eva Třešňáková

Všude v takovém bytovém domě narazít na podobná individua. U dcery mají souseda, který křičí sprostě na schodišti, když vnučka mu popoběhne nad hlavou. A vyhrožuje také policií.

Neděle, 5. února 2023, 20:16Odpovědět

Libuše Zemanova

A já snila o pohodlí v takovém domě "! jak vidno, ono to pohodlí má i své stinné stránky,

Neděle, 5. února 2023, 19:37Odpovědět

Důchodce z Brna terorizuje sousedy. Volá policii, když lidé klepou maso a mluví s pošťačkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.