Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nehodě na Břeclavsku zemřel člověk. Záchranářskému vrtulníku bránilo počasí

Jeden člověk zemřel a další čtyři se zranili při podvečerní nehodě dvou osobních aut u Bavor na Břeclavsku. Silnice z Brna do Mikulova je mezi odbočkami na Dolní Dunajovice a Březí uzavřená, na místě se tvoří kolony. Záchranáři na místě ošetřili tři dospělé pacienty a dvě děti.

Havárie se stala před 17:30. „Došlo k nehodě dvou osobních vozidel, jedno jelo z Brna na Mikulov, druhé z Mikulova na Brno. Jeden z řidičů vjel do protisměru a obě auta se čelně srazila," uvedl mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Záchranáři na místo vyslali osm vozů, protože vrtulník kvůli počasí nemohl vzlétnout. Na místo tak vyjely čtyři záchranářské posádky, dva lékařské týmy, velkokapacitní sanitka a inspektor provozu.

„Na místě bohužel byla jedna osoba, která zemřela ještě před naším příjezdem. Ošetřili jsme dítě, které utrpělo těžká zranění, a převezli jsme ho do Dětské nemocnice FN Brno, druhé dítě s lehčími poraněními jsme po poskytnutí péče odvezli tamtéž. Ošetřili jsme také dvě mladé ženy, obě utrpěly mnohočetná vážná zranění a po ošetření byly převezeny na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně," informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Záchranáři měli v péči na místě ještě seniorku, kterou po ošetření pro vyloučení vážnějších zranění odvezli do břeclavské nemocnice. Silnice, která je hlavním tahem z Brna na Vídeň, zůstává uzavřená v obou směrech, objízdné trasy vedou od Brna přes Dolní Dunajovice a od Mikulova přes Březí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK / Twitter

Štítky JMK, záchranáři, nehoda, doprava, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě na Břeclavsku zemřel člověk. Záchranářskému vrtulníku bránilo počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.