Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajský úřad má novou kampaň. Za čtyři miliony představuje jihomoravské cizince

Rozhodli se opustit rodnou zemi a přestěhovat se na jižní Moravu, nyní cizinci vypráví svůj životní příběh v nové kampani Jihomoravského kraje Naši krajané. Projekt za skoro čtyři miliony korun bojuje proti zaujatosti.

Vietnamka, Sicilan, Ghaňan a Ukrajinka v kampani přibližují, proč si pro život vybrali zrovna jižní Moravu. „Čechy se mi líbí, ale jižní Moravu mám opravdu rád, protože je tady teplo! A je tu příjemný klid a milí lidé,“ hodnotil zdejší kraj účastník Anyas Ibrahima Saibu.

Příběhy čtveřice cizinců představuje projekt na webových stránkách prostřednictvím videí. V budoucnu plánuje kraj do kampaně zapojit více Jihomoravanů.

"Stále dolaďujeme některé příběhy a potom, co všechny zveřejníme, chceme jít s kampaní ještě dál. Součástí kampaně totiž nejsou jen cizinci. Součástí jsme my všichni, kteří tady žijeme a k životu kraje přispíváme," vysvětlila ředitelka krajského Centra pro cizince Alena Krejčí.

Projekt podle ní bojuje proti předsudkům, které se v mediálním prostoru někdy objevují.

"Chtěli jsme oslovit Moraváky, kteří nemají možnost se s cizinci potkávat nebo s nimi společně žít, a předat jim zprávu, že se nemusí tohoto soužití bát. Pro cizince je přijít sem a založit nový život daleko složitější, než pro nás je tady přijmout. Hlavní poselství kampaně je tedy sdělení, že spolu můžeme žít bez ohledu na to, kde máme kořeny," objasnila Krejčí.

Kampaň stála 3,8 milionu korun. Většinu zaplatil Národní program Azylového, migračního a integračního fondu, zbytek dofinancovalo Ministerstvo vnitra a Jihomoravský krajem.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky cizinci, Jihomoravský kraj, kampaň, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad má novou kampaň. Za čtyři miliony představuje jihomoravské cizince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.