Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tisíce Brňanů se mačkaly na náměstí, aby viděly rozsvícení vánočního stromu

, aktualizováno 25. listopadu 2022, 17:29

Obrovský zájem vyvolalo slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Brně. Rozzáření šestnáctimetrového smrku přihlíželo zaplněné náměstí Svobody, kam vyrazily tisíce lidí, aby si užily nejen pohled na jehličnan, ale rovněž začátek adventních trhů. Dřevina se letos oblékla do duhových barev.

ANKETA: Souboj vánočních stromů v Brně. Vyhrává u lidí Zelný trh, nebo Svoboďák?

Do Brna dorazily tento týden vánoční stromy, které budou v době adventu zdobit náměstí Svobody a Zelný trh. Zatímco na Svoboďák přijel dvacetimetrový smrk, Zelňák dostal jedli ojíněnou. Která z letošních dominant je hezčí, mohou Brňané rozhodnout...

Smrk, který pochází z bílovického polesí na Brněnsku, se na náměstí dostal nezvykle. Ačkoli je v posledních letech tradicí posílat pro vánoční dominantu koně, letošní strom přivezlo auto. Za změnu mohla především výška stromu, který se v lese chlubil dvaceti metry. „Smrk je ale před usazením na náměstí Svobody o něco zkrátit, zhruba na šestnáct metrů,“ sdělil už dříve Lumír Dobrovolný ze Školního lesního podniku Křtiny.

Instalace stromu dala letos technikům zabrat. Na náměstí se se smrkem potýkali zhruba hodinu a půl, než se obra podařilo upravit pilou a zasadit do připraveného otvoru. Strom vybírali lesníci již tradičně ve spolupráci s Turistickým informačním centrem v Brně, které se v moravské metropoli stará o vánoční program. Nasvícení dominanty v srdci města bude barevně ladit s designem letošních Vánoc, jímž je lesklý duhový motiv. 

Strom na náměstí Svobody není jedinou dřevinou, která se dnes rozzářila v moravské metropoli světýlky. Do svátečního se oblékla rovněž jedle na Zelném trhu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Pařízková

Štítky Brno, Vánoce, Strom, Rozsvícení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce Brňanů se mačkaly na náměstí, aby viděly rozsvícení vánočního stromu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.