Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jen si tady něco odložím, řekl zloděj v Brně a zahodil kolo na cizí zahradu

Úspěšně odstartoval svůj den muž z jihomoravské metropole. Poté, co ráno vylezl z postele a vyšel ven, čekalo na něj před domem překvapení. Zatímco jiní se bojí, aby se jim přes noc ze zahrady věci neztratily, jemu naopak přibylo nové horské kolo.

Když muže z brněnských Černých Polí v noci probudil zvuk tlumené rány, myslel si, že se někdo pouze dobře baví boucháním do jeho popelnice. Druhý den se však nestačil divit. Namísto rozházených odpadků našel stát u zídky domu zachovalý bicykl.

Na kole se ale čerstvě obdarovaný nesvezl a ihned poctivě zavolal strážníky, kterých se dotazoval, zdali dopravní prostředek někdo nepostrádá. Kolo za plot totiž nejspíš hodil zloděj, když na úprku zpanikařil. V úkrytu, který si pro svůj lup vybral, ale předmět schovaný dlouho nevydržel. 

„Hlídka se spojila s policisty, a přestože dopoledne se po bicyklu ještě nikdo nesháněl, o několik hodin později se přihlásila majitelka,“ uvedl mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Žena si strážníkům postěžovala, že ji věc předtím někdo odcizil z uzavřeného prostoru. Fakt, že je kolo skutečně její, poté doložila dokumenty se správným výrobním číslem. Na rozdíl od lupiče, kterému zbyly jen oči pro pláč, se tedy kolařka zaradovala a bicykl odvezla nazpátek domů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný, MP Brno

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, kolo, zloděj, cyklista, jízdní kolo, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jen si tady něco odložím, řekl zloděj v Brně a zahodil kolo na cizí zahradu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.