Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Končím, oznámila ředitelka z Brna, která za lajkování vyhodila učitele i ajťáka

Školní rok plný zvratů zažívají letos učitelé a žáci na brněnské škole umění a designu. Ředitelka Petra Černínová vyhodila za „lajk“ na své karikatuře dva kantory a správce IT sítě. Po medializaci kauzy a zásahu politiků rezignovala na svou funkci.

Napjatá atmosféra vládne na Střední škole umění a designu v Brně už od konce letních prázdnin. Petra Černínová tehdy vyhodila tři zaměstnance, kteří na sociální síti Instagram označili tlačítkem „to se mi libí“ její karikaturu.

Že zaměstnanec školy nesplní svou povinnost, to znamená, že to neohlásí vedení školy, nezakročí, to vnímám jako vážné profesní pochybení,“ odůvodnila už dříve v médiích Petra Černínová své rozhodnutí a obvinila kolegy z kyberšikany.

Situace ve škole se nakonec vyhrotila takovým způsobem, že se do jejího řešení vložil i Jihomoravský kraj jakožto zřizovatel zařízení. Ředitelka nakonec výpovědi po schůzce s náměstkem hejtmana pro vzdělávání a strategii chytrého regionu Jiřím Nantlem (ODS) stáhla.

Příběh plný zvratů má další pokračování. Černínová nově oznámila, že na svou funkci ke konci listopadu rezignuje. „Rozhodnutí paní ředitelky beru na vědomí a oceňuji. V minulosti jsme spolu hovořili o tom, že se může dostat do bodu, kdy i s ohledem na celkovou atmosféru stav nebude udržitelný,“ okomentoval dění Nantl.

Práce ve škole tím ale nekončí. Stále zde probíhá audit klimatu, ze kterého vyjdou doporučení a poznatky, jak v řešení problému dále postupovat.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Johana Ryšavá, LinkedIn

Štítky škola, karikatura, ředitelka, Brno, Instagram, ODS, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Kdo takovou kreaturu mohl jmenovat do pozice ředitelky? Připojuji se k Baronovi.

Čtvrtek, 17. listopadu 2022, 06:58Odpovědět

Baron Kocharovski

"toto" mohlo být ředitelkou?! :-) vy si snad děláte PR*DEL, ne?! poslal bych hned 10000 lajků, ale poštou to nejde... ;-)

Úterý, 15. listopadu 2022, 18:57Odpovědět

Končím, oznámila ředitelka z Brna, která za lajkování vyhodila učitele i ajťáka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.