Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno nás po sedmdesáti letech vyhání kvůli školce, smutní tenisté

Více než sedmdesát let mají brněnští tenisté domov ve Střední ulici, která se nachází nedaleko lužáneckého parku. Dlouhé tradici je ale konec. Město plánuje na antukových dvorcích výstavbu školky až pro dvě stě dětí. Sportovnímu klubu sice zajistí nové prostory, i tak ale u hráčů převládá ze záměru zklamání.

Nápad na výstavbu nového školského zařízení při ulicích Staňkova, Rybníček a Střední s devíti třídami představil magistrát před necelým rokem. Jenže tenistům se nelíbí, že projekt zahrnující také budovu pro personál, školní kuchyni, tělocvičnu či parkoviště se připravuje na místě současných tenisových kurtů, kde od poloviny minulého století působí hráči TJ Tesla Brno.

„Je to pro nás zklamání. Působíme tady už od komunistů a zatím nás nikdo nevystěhoval, i když takové snahy v minulosti byly. Jedná se totiž o lukrativní pozemky u centra Brna. Školka se klidně mohla postavit na zelené louce místo toho město bude bourat sportoviště a stavět nové kurty,“ popsal Drbně Vít Lánský, předseda klubu TJ. Tesla Brno, který má necelých sto členů. 

Tenistům sice radnice před volbami slíbila, že jim najde nové zázemí, ale oddílu se postup vedení Brna nepozdával. Připravil proto petici, jež čítala bezmála 300 podpisů, aby magistrát tradiční dvorce zachoval. Protestní akce podle tenistů nakonec částečně zabrala. Kurty nejspíše nezachrání, ale aspoň vyvolali iniciativou nová jednání. „Bez petice by se s námi nikdo nebavil. Díky tomu se uskutečnilo i dnes schůze, kde nám představili dvě varianty k přestěhování. Vypadá to, že bychom se posunuli k novému wellness centru, kde se postaví nové zázemí," nastínil Lánský.

Architekti připravují projekt

Brno přípravy navzdory výtkám hráčů nezabrzdilo. Na dnešním jednání rady oznámilo novinku, že našlo zhotovitele projektové dokumentace školky. Pro záměr vybralo architekty ze studia Atelier 99, jenž dostane za vypracování studie přes 7,5 milionů korun. Podle radní pro oblast školství Ireny Matonohové (STAN) se počítá, že stavební práce vypuknou zhruba v rozmezí tří let. 

Celá investice vyjde podle posledních odhadů radnice okolo 100 milionů korun. Současně v lokalitě chystá investor i další nápady. Jedním z nich je například výstavba parkovací domu, Rezidenční park Štefánikova nebo komplex Augarten. Město postup s developerem koordinuje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Tenis, Sportoviště, Stěhování, Tesla Brno, tenista, stavba, TJ Tesla Brno, Tesla Motors, Starostové a nezávislí, Irena Matonohová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

běžte do háje se školkou! :-((( když náhodou někde něco funguje, přijde nějaký "myslitel" a uvažuje, jak to ROZ*JE*BAT. :-((( školka je na staňkove, pár metrů od kurtů. už jako nestačí?! vždyť "vymíráme," děcek se rodí PRÝ málo. kurty mají smysl, pro malé i velké. a to tenmis také (už) nehraji... asi se zase někdo na mmb potřebuje NAPAKOVAT, že?! :-(((((

Úterý, 25. října 2022, 20:46Odpovědět

Miroslav Klimeš

Kdo má na tom zájem se dovíme časem, dle mého názoru bývalý dům mládeže je pro to vhodnější. A nejsem tenista.

Úterý, 25. října 2022, 18:57Odpovědět

Brno nás po sedmdesáti letech vyhání kvůli školce, smutní tenisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.