Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Břeclav nabízí netradiční adopci. Lidé se starají o cizí hroby

S elektronickou novinkou přišli v Břeclavi. Lidé mají možnost využít aplikaci, která obsahuje kompletní seznam hrobů na tamních hřbitovech, a to včetně fotografií. Vychytávka pomůže správcům pohřebišť a rozšíří také možnost adoptování hrobů.

Lidé už nemusejí marně bloudit po hřbitovech, které se nacházejí na území Břeclavi. S pomocí elektronické mapy si může každý vyhledat umístění hrobu konkrétního zemřelého. Nový portál obsahuje informace o obsazenosti, rozměrech hrobu i fotografii místa. „Aplikace pro správu hřbitovů usnadní práci správcům hřbitova, ale pomůže v orientaci i pozůstalým,“ řekl k věci břeclavský místostarosta Jakub Matuška (Mladí a neklidní).

Barevně odlišená jsou v mapce obsazená a volná místa. Snazší orientace na místech posledního odpočinku ale nebyla jediným cílem pro vznik aplikace. Podle mluvčí města Jany Pelcové očekává Břeclav rozšíření nabídky adopce. Zájemci si mohou vzít na starost péči o hrob historicky významné postavy města, a dlouhodobě o něj pečovat.

Postaráno je již například o hrob středoškolského profesora Františka Ladislava Fintajsla, jenž si na starosti vzalo Gymnázium a Jazyková škola Břeclav, či autora a organizátora skautingu Františka Kňourka. O jeho hrob pečují členové Občanského sdružení Junák z Břeclavi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Hrinda

Štítky hřbitov, mapa, aplikace, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav nabízí netradiční adopci. Lidé se starají o cizí hroby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.