Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno vyhlíží nový obchoďák. Vyroste u rušné čtyřproudovky na severu města

Milovníci nakupování si brzy přijdou v Brně ještě více na své. Na severu města u čtyřproudové silnice mezi Hradeckou a Hudcovou ulici vyroste nové obchodní centrum. Plánovaný obchoďák na pomezí Králova Pole a Medlánek má mít dvě podzemní a tři nadzemní podlaží. Lidé tam najdou supermarket Lidl, alespoň podle vizualizací.

Nejbližší obchodní centrum odtud je v Králově Poli v sousedství plaveckého stadionu Lužánky, do jednoho kilometru od plánované stavby jsou supermarkety Lidl a Billa. Brněnská firma Hendy Industries plánuje stavbu, která se rozkládá na více než 2700 metrech čtverečních v místě, kde je v současné době víceméně nepřístupná zeleň, kterou bude nutné vykácet a vyřezat. Obchodní centrum bude přístupné novou jednosměrnou silnicí z Hradecké ulice, která bude napojená na Hudcovu. Zároveň bude silnice napojená na sjezd k čerpací stanici západně od obchodního centra.

Stavba by měla být hotová zhruba v polovině roku 2025, má mít zelenou střechu, zeleň v atriu a má vzniknout i nová zeleň mimo zpevněné plochy. U obchodního centra má být 217 parkovacích míst, z nichž 164 bude v podzemí.

Obchodní centrum by doplnilo současnou nabídku v severní části Brna. Od 90. let a po roce 2000 se bouřlivě rozvíjely obchodní zóny na jihu města a jelikož většina obyvatel Brna žije v severní části, generovaly velké dopravní zatížení. Prvním obchodním centrem v severní části byl Globus u výpadovky na Svitavy, později vzniklo zmíněné nákupní centrum u plaveckého stadionu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto EIA

Štítky Brno, Nakupování, Výstavba, Obchodní cetruum, obchodní centrum, silnice, Lidl, Královo Pole, Medlánky, Billa, HENDY INDUSTRIES a.s., Lužánky, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhlíží nový obchoďák. Vyroste u rušné čtyřproudovky na severu města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.