Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šaliny v Brně projedou přes Mendlovo náměstí po původních trasách, ostatní spoje si počkají

Mendlovo náměstí v Brně pomalu získává konečnou podobu, na níž dělníci pracují od loňského listopadu. Ačkoliv to vypadá, že veškeré práce dokončí až na podzim, už nyní se na místo vrací šaliny. Od dnešního dne lokalitou opět projede tramvajová linka 1, na svých původních trasách se tak na začátku srpna znovu objeví i linky 5 a 6. Provizorní zastávka u křižovatky Václavské a Křížové ulice zanikne.

Pod náměstím bylo potřeba zrekonstruovat vedení inženýrských sítí, na což navazují povrchové úpravy. Změní se rozmístění zastávek a náměstí bude bezbariérové. „Nyní dělníci odstraňují konstrukční vrstvy v centru náměstí v místě bývalých zastávek trolejbusů. Dokončuje se také kolejový svršek od Křížové do Mendlova náměstí. V nejbližších dnech začnou práce na první části kořenových koridorů pro výsadbu stromů,“ popsala mluvčí brněnského magistrátu Anna Dudková.

Po dokončení těchto staveb bude možné instalovat nové sloupy pro trolejové vedení a nové sloupy veřejného osvětlení. Na nově postavených zastávkách městské hromadné dopravy budou zastávkové přístřešky, lavičky a další mobiliář. Sázet se budu také stromy. Konečnou podobu náměstí dají dlážděné povrchy ve dvoubarevné kombinaci.

Brno oslaví narozeniny Mendela na rozkopaném náměstí

Brno se o víkendu chystá na velkolepou oslavu dvoustého výročí od narození světoznámého vědce Gregora Johanna Mendela. Narozeninová party ale budí rozpaky. Město nestíhá rekonstrukci Mendlova náměstí, které stále připomíná staveniště. Badatel...

Omezení a průchod náměstím se bude ještě měnit, ale nemá být výraznější než dosud. Zatím však zůstávají a ještě několik měsíců zůstanou provizorní zastávky pro trolejbusy a autobusy městské dopravy a také pro regionální autobusové linky.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky stavby, doprava, Brno, Mendelovo náměstí, rekonstrukce, Mendlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaliny v Brně projedou přes Mendlovo náměstí po původních trasách, ostatní spoje si počkají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.