Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno má po sedmi letech zpět pštrosy. Dostali nové ubytování

Do brněnské zoo se po sedmi letech vrátili pštrosi dvouprstí. Příbytek pro trojici nelétavých ptáků, kteří v moravském safari našli domov, stál více než šest a půl milionu korun. Návštěvníci mohou opeřené běžce pozorovat z přilehlé africké vesničky.

Zoologická zahrada pod Mniší horou postavila pštrosům domov vedle výběhu žiraf. Na nový přístřešek se třemi ubikacemi navazují dva velké výběhy, v nichž mohou běžci, kteří zvládnou utíkat rychlostí až padesát kilometrů za hodinu, pobíhat.

Na návštěvníky areálu čekají dvě samice a jeden samec. Loni narození opeřenci dorazili do Brna již na začátku června, do nově postaveného výběhu se dostali dnes. Jen pro sebe ho ale mít nebudou. „Nyní je čeká fáze seznamování s výběhem, do kterého budeme postupně pouštět další zvířata a sledovat jejich interakci se pštrosy,“ vysvětlil kurátor chovu ptáků Zoo Brno Petr Suvorov.

Novinek se v bystrcké zoo dočkala také další zvířata, například žirafy. Těm u vyhlídkové věže postavili nový plot s dvěmi automatickými bránami. Podle ředitele zoo Martina Hovorky využívají turisté vysokou stavbu k pozorování dlouhokrkých sudokopytníků zejména v zimě.

Nový domov pro pštrosy vyšel na více než šest a půl milonů korun. Velkou část nákladů uhradilo město. Stavbu jsme podpořili pěti a půl miliony. Jedná se o další investici, díky které se brněnská zoologická zahrada rozšiřuje a modernizuje," uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno

Štítky Zoo, pštrosi, výstavba, výběh, safari, Brno, domov, Zoologická zahrada Brno, KDU-ČSL, zoologická zahrada, Mniší hora, Petr Hladík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má po sedmi letech zpět pštrosy. Dostali nové ubytování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.