Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranná akce v Brně. Rybář vytáhl z přehrady vyčerpanou srnku

Povyk na Brněnské přehradě způsobila dnes odpoledne srna nalezená ve vodě. Hasiči k případu původně vyjížděli jako k vytažení uhynulého zvířete. Příjezd na místo ale ukázal, že vysílený tvor náročný zážitek přežil. Zotavovat se bude v záchranné stanici.

Ještě než k Brněnské přehradě dorazili požárníci, postaral se dnes o záchranu vyděšeného zvířete aktivní místní rybář. Tvora se mu podařilo z vody vytáhnout zcela vyčerpaného, ale živého. „Jednotka proto naložila chlupatého pacienta na člun a převezla na opačný břeh," informoval o zásahu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na břehu si srnku převzali pracovníci záchranné stanice z Rajhradu, která nabízí pomocnou ruku všem druhům volně žijících živočichů v kraji. Podle vedoucího stanice Jaroslava Sedláčka je zvíře ve špatné fyzické kondici i po výživové stránce. „Mladá srna, která byla nalezena v přehradě poblíž hradu Veveří, je u nás od brzkého odpoledne. Je napadená různými parazity, například klíšťaty. Nyní čekáme na prohlédnutí veterinářem,“ popsal pro Drbnu.

Jak se do život ohrožující situace zvíře dostalo, odborník neví. „Srny obecně dobře plavou, je tedy otázkou, co se stalo. Je možné, že se něčeho ulekla, například ji mohl honit pes,“ řekl svůj názor Sedláček.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, rybář, Brněnská přehrada, srna, záchranná stanice, Brno, Jára Sedláček, přehrada, Jaroslav Mikoška, Rajhrad, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná akce v Brně. Rybář vytáhl z přehrady vyčerpanou srnku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.