Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejen Babiš sází na obytňák. Jižní Morava vyslala do terénu influencery

Jižní Morava zažívá svoji chvilku slávy na sociálních sítích. Tři influenceři, kteří mají desetitisíce sledujících na Instagramu, dostali k dispozici vybavené obytňáky, s kterými projíždějí zákoutí Jihomoravského kraje. Jejich příspěvky mají přilákat české i zahraniční turisty.

Na tři cesty po jižní Moravě vyslala vybrané osobnosti Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava (CCRJM), jež koordinuje rozvoj turismu v kraji. Trojice travel influencerů, tedy osob, které na se na internetu proslavily sdílením svých zážitků z cestování na sociálních sítích, usedne za volant obytných vozů. Cestování v karavanech si v České republice získává na oblibě, příkladem za všechny je bývalý premiér Andrej Babiš, který s obytňákem objíždí republiku a setkává se s lidmi.

Zatímco v minulém týdnu se posádka vyslaná na jižní Moravu tvořená dvojicí Travel at Earth vydala do Brna či Pavlova, včera vyjela na místní silnice slovenská influencerka Adriana Žiačková. Společně s rodinou vyrazila půjčeným karavanem do Strážnice na Hodonínsku a na programu její třídenní cesty moravskou krajinou je také plavba po Baťově kanále. O svoji zkušenost se influencerka dělí se sledujícími na Instagramu, fanoušků má momentálně téměř dvaatřicet tisíc.

Kraj si od propagace slibuje růst popularity tusitických míst. Slovenka na sociální sítí láká k navštívení kraje fotografiemi makového pole, příspěvky z výrobny čajů nebo brněnské rodinné farmy. Na výletě ocenila také návštěvu Arboreta Němčičky na Břeclavsku. „Je to velmi příjemná zastávka na oddech s dětmi. Najdete tu různé hlavolamy, malou trampolínu, jezírko s rybičkami nebo kamenné bludiště,“ zvala influencerka, kterou na jižní Moravě zaujala rovněž projížďka traktorem.

Projekt Nestůj, cestuj obytňákem má za úkol ukázat turistům možnost cestování obytnými vozy. Cílí především na mladé. „Chceme, aby se turisté dozvěděli, kde najdou nejlepší spoty na nocleh pro obytný vůz, kde mohou ochutnat regionální speciality a které místo nebo památku by neměli minout,“ řekla ředitelka CCRJM Martina Grůzová. Trojici výprav na jižní Moravu uzavře ještě cestovatelka Eliška Hudcová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CCRJM, Karavany Česko

Štítky cestování, influencer, Instagram, jižní morava, turistika, Jihomoravský kraj, Andrej Babiš, Česko, Brno, Pavlov, Strážnice, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejen Babiš sází na obytňák. Jižní Morava vyslala do terénu influencery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.