Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hořící loď na přehradě. Hasiči v Brně trénovali záchranu pasažérů

Hladina Brněnské přehrady se včera změnila ve cvičiště. K vodní ploše se totiž vydali jihomoravští hasiči, kteří se na místě preventivně připravovali na situaci, v níž by došlo k požáru v kormidelně lodi. Řešení fiktivního ohně zabralo profesionálům asi hodinu.

Deset osob v panice vyskákalo do vody a deset zůstalo na palubě lodi, z jejíž přídě šlehají plameny. Tak vypadal scénář včerejší výcvik jihomoravských požárníků v moravské metropoli na Brněnské přehradě. Na místo se sjely čtyři hasičské jednotky a u cvičení, které trvalo šedesát minut, zasahovalo osmnáct hasičů.

Vrtulník i záchranáři nad elektrárnou. V Dukovanech začalo speciální cvičení

Běžně je nad dukovanskou elektrárnou kvůli možnému nebezpečí přísně střežená bezletová zóna. Nyní ale platí výjimka, protože se v areálu koná speciální cvičení. Hasiči a záchranáři nad věžemi trénují, jak vyprostit zraněného za pomoci vrtulníku.

Požárníci se při zásahu vybavili plovoucími čerpadly. „Taktická cvičení absolvují hasičské jednotky pravidelně a jejich cílem je ověřit nastavené postupy zvládání mimořádných událostí, prohloubit znalosti a dovednosti zasahujících hasičů a také spolupráci zasahujících jednotek nebo složek IZS," vysvětlil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Podobně trénovali jihomoravští hasiči také v zimě, kdy se zaměřili na záchranu lidí uvízlých pod probořeným ledem. V březnu absolvovali speciální cvičení nad Jadernou elektrárnou dukovany, kde řešili, jak vyprostit zraněného za pomoci vrtulníku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, požárníci, cvičení, záchrana, Brněnská přehrada, Brno, přehrada, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořící loď na přehradě. Hasiči v Brně trénovali záchranu pasažérů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.