Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Náměstí Republiky v Brně čeká proměna. Město chystá soutěž

Brněnské náměstí Republiky ve čtvrti Husovice čekají velké změny. Potřeba je opravit hlavně sto let starou kanalizaci, která je nyní v havarijním stavu, úprav se ale dočká celá lokalita. Kancelář architekta města Brna (KAM) proto na letošek připravuje architektonickou soutěž, na kterou chtějí radní vyčlenit milion a půl korun.

O úpravě podoby náměstí Republiky v brněnských Husovicích rozhodnou příští rok brněnští architekti. Místo, jehož dominantou je kostel Nejsvětějšího Srdce Páně, je nutné rekonstruovat hlavně kvůli špatné kanalizaci. Rada města se proto rozhodla podpořit připravovanou projektovou soutěž.

„Návrhy budou řešit úpravu náměstí v celém jeho rozsahu od ulice Vranovská po Dukelskou třídu. Porota vybere z otevřené anonymní soutěže na základě kvality ten nejlepší,“ okomentovala pro Drbnu mluvčí Kanceláře architekta města Brna Šárka Reichmannová.

Částka 1,5 milionu od města pokryje náklady vynaložené na pořádání soutěže. „Peníze budou použity především na odměny soutěžícím, pronájmy, ubytování porotců, výstavy nebo participace s občany,“ doplnil radní pro oblast plánování a rozvoje Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Zájemci se se svými projekty můžou hlásit od listopadu. Porotci, kteří nebudou do poslední chvíle znát jména účastníků, o výherci a nové podobě náměstí rozhodnou příští rok na jaře.

Ohodnoť článek

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, KAM, architektura, rekonstrukce, soutěž, Náměstí republiky, Husovice, Kancelář architekta města Brna, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Republiky v Brně čeká proměna. Město chystá soutěž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.