Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklisté i chodci se cítí u brněnské Svratky komfortněji. Přibyly nové lávky, rampa i altán

Po břehu Svratky se nyní můžou bezpečněji prohánět cyklisté i pěší výletníci. Kvůli špatné průchodnosti stezky radní loni rozhodli o její úpravě, a to hned na několika místech najednou. Po dokončení práce najdou lidé na trase mezi Komínem a Bystrcí nové molo, lávky i altán.

Stezka podél Svratky je častým cílem cyklistů, s příchodem jara se k řece také mnoho lidí rádo vydá na procházku. Zejména rodiče s kočárky a senioři některé úseky cesty ale v minulosti jen obtížně zdolávali. Využívali tak cyklostezku na druhé straně toku, kde se ale střetávali s kolaři a na místě vznikaly nebezpečné situace.

Město proto minulý rok v dubnu přišlo s řešením a nechalo cestu za téměř deset milionů korun opravit. „V lokalitě Pláž je nyní k dispozici rampa, která umožní průchod i za zvýšené hladiny řeky, v lokalitách Přechod a Sráz překlenula skalnaté výběžky lávka nad hladinou vody,“ okomentoval náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Příjemnější pobyt v oblíbené přírodní lokalitě zajistí také molo u zastávky Svratecká, jež návštěvníkům umožní koupání v řece. Kolaudaci stezka získá v průběhu června. Poté bude pro kola či sportovce na kolečkových bruslích platit do této zóny zákaz vjezdu. Využít ale můžou frekventovanou cyklostezku na druhém břehu řeky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMB/Zdeněk Kolařík

Štítky Brno, Svratka, cyklisté, stezka, cyklostezka, řeka, lávka, cyklista, Bystrc, Brno-Komín, Petr Hladík, KDU-ČSL, altán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté i chodci se cítí u brněnské Svratky komfortněji. Přibyly nové lávky, rampa i altán  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.