Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno přišlo o symbol devadesátek. Slavný nevěstinec šel k zemi

Nejslavnější vykřičený dům v Brně, legendární Moulin Rouge, je srovnaný se zemí. Namísto budovy, která se stala symbolem divokých devadesátých let, vznikne v centru města devítipatrový dům s byty, který vyroste pod taktovkou soukromého investora.

Historie brněnského nevěstince Moulin Rouge, který více než čtvrt století lákal místní na nabídku erotických služeb, je definitivně u konce. Demolice budovy odstartovala v lednu a zahrnovala vyklízení pozůstatků vybavení dříve lákavých pokojů. Dělníci z domu odnášeli rozštípané postele, nábytek i tyče, u kterých dříve tancovaly desítky žen.

Předzvěst konce vykřičeného domu přišla roku 2020 společně se zprávou, že stavbu nahradí devítipatrová polyfunkční budova, jejíž podoba se bude od legendy devadesátých let diametrálně odlišovat. Developer Winning Estate, který za výstavbou stojí, nabídne zájemcům bydlení v moderních bytech o velikosti od garsonek po 4+kk.

V současné době zbyly po dříve oblíbeném podniku již jen trosky a místem se ozývá hluk pracujících stavebních strojů. Moulin Rouge tak potkal podobný osud jako striptýzový bar Ponrepo, který od roku 1996 lákal na zábavné večery s tanečnicemi. Od letošního roku slouží budova v Hybešově ulici protestantské církvi CityHouse, jež si z domu udělala centrum pro bohoslužby a semináře. 

Sexbyznys v Brně rozjel milionář a podnikatel František Divoký, který se hlouběji do povědomí veřejnosti dostal roku 2017. Tehdy v brněnském lomu Hády těsně unikl smrti, kterou pro něj přichystal mladý milenec jeho manželky.


Vizualizace nové budovy, která vyroste na místě slavného nevěstince

Nejslavnější vykřičený dům v Brně končí. Moulin Rouge jde k zemi

Křiklavě zbarvená fasáda v centru Brna ještě nedávno zvala do podniku, který nabízel místo pro zábavu i soukromé potěšení. Večerům plným erotických show ale v nejznámějším brněnském nevěstinci odzvonilo. K zemi jde odraz divokých devadesátých...

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky moulin rouge, demolice, stavba, zábava, Brno, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno přišlo o symbol devadesátek. Slavný nevěstinec šel k zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.