Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na brněnském náměstí Svobody je obří malovaná kraslice z Chorvatska

Na brněnské náměstí Svobody znovu zavítala obří velikonoční kraslice, která je součástí oslav nadcházejících Velikonoc. Zdobené vejce pochází z dílny chorvatských malířů z oblasti Podráví a na centrální ploše moravské metropole se objevuje již od roku 2018, kdy jej městu darovala Koprivnicko-Křižavecká župa.

Obří kraslice není jedinou zajímavostí, která se v těchto dnech objevila ve veřejném prostranství největšího moravského města . Kromě pozoruhodného kousku jsou k vidění na Svoboďáku také textové materiály, jež tematicky připomínají lidem největší křesťanský svátek, stánky s občerstvením, dětský kolotoč nebo slaměné ozdoby velikonočních zajíců.

Malovanou kraslici od chorvatských mistrů, jež v období Velikonoc pravidelně poutá pozornost Brňanů, přijal dokonce v roce 2010 Benedikt XVI. Díla malířů od Jadranu se nacházejí nejen v Brně, ale po celém světě, kde zdobí náměstí nebo tamější galerie.  Například v New Yorku, Miláně, Bruselu, Rize, Budapešti nebo Berlíně. V Česku jsou k vidění také v Praze nebo Olomouci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Brno, Velikonoce, Trhy, Náměstí, kraslice, Chorvatsko, Benedikt XVI., New York, Jaderské moře, Česko, Berlín, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském náměstí Svobody je obří malovaná kraslice z Chorvatska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.