Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V kraji otevřelo podnikatelské centrum. Pomůže živnostníkům mimo Brno

V Hodoníně vzniklo první regionální podnikatelské centrum v Jihomoravském kraji. Nový projekt podpoří začínající podnikatele, kteří se rozhodli odstartovat vlastní byznys jinde než v Brně. Cílem je zvýšit konkurenceschopnost jednotlivých měst.

Regionální podnikatelské centrum otevřelo své brány prvním zájemcům o vzdělání v oblasti živnostnictví. Do budovy městského úřadu v Hodoníně včera dorazili začínající podnikatelé, kteří se zúčastnili úvodního dne workshopu Podnikni to. Nové centrum pomůže především živnostníkům, kteří vnímají nerovnost mezi podnikáním v moravské metropoli a dalších městech jižní Moravy. 

Většina obcí v kraji nenabízí při srovnání s Brnem stejné možnosti pro podnikatelský rozvoj a vzdělávání. „I zde však žijí šikovní a podnikaví lidé, kteří chtějí zakládat a rozvíjet svoje firmy a start-upy. Často odcházejí do Brna právě proto, že v krajském městě získají lepší možnosti pro rozvoj svého podnikání. Ty bychom jim přitom rádi nabídli i v dalších městech regionu,“ vysvětlil založení centra jihomoravský radní Jiří Hlavenka (Piráti).

Podpora rozvoje regionů začala právě v Hodoníně, jehož vedení projevilo o pomocnou ruku rychlý zájem. Další podnikatelská centra by se měla postupně otevřít také v Boskovicích, Kyjově, Vyškově či Tišnově. „Na financování se shodně podílí Jihomoravský kraj a obec částkou 200 tisíc korun ročně," uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Alena Knotková.

Program, který zajišťuje firma Podnikni to, by měl pomoci vzniku prostředí, které nabídne začínajícím a inovativním podnikatelům nezbytné know-how a podporu. Podle Havlenky se díky speciálním workshopům zvýší konkurenceschopnost jednotlivých měst, čímž se pro nové firmy zatraktivní celý Jihomoravský kraj.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/RonaldCandonga

Štítky podnikání, byznys, centrum, Jihomoravský kraj, Brno, Hodonín, Jiří Hlavenka, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji otevřelo podnikatelské centrum. Pomůže živnostníkům mimo Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.