Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně zvou Ukrajince na procházku. Ukáží jim Špilberk i orloj

Zpříjemnit uprchlíkům z Ukrajiny aklimatizaci v moravské metropoli chce brněnské turistické středisko, které pro Ukrajince připravilo poznávací procházky po městě. Při poznávačce se lidé z východoevropského státu vydají například na Petrov, Špilberk nebo se pokochají náměstím Svobody, jemuž dominuje černý časostroj.

Turistické informační centrum (TIC) města Brna chce prohlídkovými okruhy lidem prchající před válečným konfliktem usnadnit orientaci ve městě a také představit jeho dominanty a specifika. První procházky startují už zítra, kdy se postupně průvodci vydají s Ukrajinci od hlavní brány brněnského výstaviště přes Mendlovo náměstí, Špilberk, Petrov, Zelný trh až na Starou radnici.

Cíle je na dvouhodinové vycházce seznámit účastníky prohlídky s Brnem, ukázat jim důležité orientační body, ale také nabídnout oddech a informovat o zajímavostech a historii města. Zájemce provede zdarma ukrajinská průvodkyně, veškeré náklady na prohlídky hradí TIC BRNO,“ popsal Hana Novosadová z brněnského turistického centra. 

Příspěvkovka města ve spolupráci s magistrátem už dříve Ukrajincům zpřístupnila zdarma nebo za symbolickou jednu korunu mnohé památky či sportoviště. Jedná se například o kostnici u svatého Jakuba, planetárium nebo labyrint pod Zelným trhem. Tematické procházky jsou další aktivitou, která má zpříjemnit život Ukrajincům v moravské metropoli. „První prohlídka se uskuteční 22. března a poté každé úterý a pátek v 10 nebo 14 hodin,“ dodala Novosadová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Ukrajina, Procházka, TIC, Špilberk, Brněnský Petrov, orloj, rekreační středisko, TIC Brno, Brněnské výstaviště, průvodce, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zvou Ukrajince na procházku. Ukáží jim Špilberk i orloj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.