Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do zoo, na zabíjačku nebo turistický pochod

Blíží se víkend plný sluníčka a jarního počasí, což přímo vybízí k nějaké akci. Jižní Morava nabízí bohatý program, ze kterého si vybere rodina s dětmi i parta přátel. Brněnská Drbna po zimě opět přináší tipy na víkend, v nichž zve na vítání jara v brněnské zoologické zahradě nebo na turistický pochod Klepačovská bledule.

Vítání jara v Brně

Zoo Brno chce po dvou letech společně se svými návštěvníky přivítat jaro. Zaměstnanci pro zájemce připravili soutěžní vědomostní stezku, komentovaná krmení pandy, lemurů a tamarínů i dětské tvořivé dílny. Děti si prohlédnou mláďata klokanů a pásovců, starší publikum může zavítat na přednášku o ochraně dudků chocholatých na jižní Moravě. Vítěze soutěžní stezky, která je připravená i v ukrajinštině, čekají drobné ceny.

v sobotu 19. 3.
9:00-17:00
Vstupné v rámci běžného vstupu do expozice
Bližší informace 

Josefská zabíjačka

Labužníci mají možnost v sobotu zavítat na Josefskou zabíjačku do brněnských Černovic. Zabíjačkové dobroty včetně polévky od tamní starostky lidé ochutnají na Faměrově náměstí od deseti hodin dopoledne. Večer se v Hostinci Slunečnice, který zabíjačku pořádá, koná Josefská zábava, kde se lidé pobaví a zatančí si za doprovodu kapely Nota Bene.

v sobotu 19. 3.
od 10:00
Vstupné dobrovolné
Bližší informace

Roboti ve VIDA!

Lidé fascinovaní roboty a jejich světem by měli vyrazit do brněnské VIDY!, kde si popovídají s robotem Karlem Pepperem, zažijí robotí souboje a svezou se ve vozítku vyrobeném z pračky. Pro starší děti a dospělé je připravený blok přednášek o vzhledu robotů a jejich dovednostech. Součástí programu je i záludný kvíz nebo výroba vlastního svítícího robota.

v sobotu 19. 3.
10:00-18:00
Vstupné v rámci běžného vstupu do expozice
Bližší informace

Komiksový festival v Boskovicích

Fanoušci fantasy, sci-fi, komiksů a her se o víkendu potkají na prvním ročníku festivalu Bozacon v boskovické sokolovně. Součástí festivalu bude kromě workshopů pro děti taky takzvané deskohraní nebo Minecraft herna. Návštěvníci si prohlédnou výstavu komiksového kreslíře Michala Suchánka nebo boskovické rodačky Elišky Štefaňákové. Akce se zúčastní i slavní čeští literární autoři jako František Kotleta a Kristýna Sněgoňová nebo komiksový autor Nikkarin.

o víkendu 18. a 19. 3.
Bližší informace

Klepačovská bledule

Sportovní nadšenci se můžou vydat na turistický pochod Klepačovská bledule, ve kterém si vyberou z pěti různých tras dlouhých od sedmi do sedmatřiceti kilometrů a projdou se okolím Moravského krasu. Start i cíl je v restauraci Na Kopci v Klepačově na Blanensku, kde na sportovce čeká občerstvení. Nejkratší sedmikilometrová trasa je vhodná i pro rodiče s malými dětmi a kočárky.

v sobotu 19. 3.
od 7:30
Startovné: 30 Kč, děti do 15 let zdarma
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno, Hostinec Slunečnice, VIDA!, Jan Charvát, Ralph Leonard Poon

Štítky Tipy, jižní Morava, víkend, akce, Jihomoravský kraj, festival, jaro, bledule, Drbna.cz, robot, Brno, zoologická zahrada, Michal Suchánek, Kristýna Sněgoňová, Leoš Kyša, Minecraft

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Do zoo, na zabíjačku nebo turistický pochod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.