Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V jihomoravské zoo se poprvé narodilo mládě dromedára

Chovatelé z vyškovského zooparku se dočkali úspěchu. V zoo se minulý týden poprvé v historii narodilo mládě velblouda jednohrbého. Novému přírůstku se v areálu, který leží na okraji Vyškova, daří.

Mládětě dromedára se vyškovští ošetřovatelé dočkali v úterý 1. března. Dlouho očekávaný přírůstek, o něhož se ve Vyškově snažili posledních osm let, je podle chovatelů velbloudí holčička. „Narodila se samici Zafiře, kterou návštěvníci v naší zoo pozorují už sedm let. Zafira je čtrnáct let stará a svoji roli matky si s něžností láskyplně užívá," uvedli zástupci vyškovského zooparku na sociálních sítích.


Nový přírůstek ve vyškovském zooparku

Mládě je podle chovatelů zdravé a má se čile k světu. Narození velblouda jednohrbého je pro Zoopark Vyškov prvotní zkušeností. Dromedárové, kteří byli historicky využívaní k přenášení těžkých předmětů, žili před zdomácněním v severní Africe a Arábii. Stáda zdivočelých dromedárů stále žijí volně například v Austrálii. 

Návštěvníky parku ve Vyškově čeká novinka také v podobě čtyř štěňat psů dingo, která se v polovině února poprvé dostala do venkovního výběhu. Přírůstky jsou hravé, nemají problém s ošetřovateli ani návštěvníky a v expozici se škádlí.

Do výběhu jihomoravské zoo nakoukla štěňata psů dingo

Běhají po výběhu, škádlí se a provokují. Čtyři rozjařená štěňata psů dingo mohou ve venkovní expozici poprvé spatřit návštěvníci vyškovského zooparku. Podzimní přírůstky ale v zařízení pravděpodobně nezůstanou, čeká je cesta do jiné zoo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoopark Vyškov

Štítky mládě, přírůstek, velbloud, Zoopark Vyškov, Vyškov, Severní Afrika, Arabský poloostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihomoravské zoo se poprvé narodilo mládě dromedára  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.