Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno oslavuje šalináře, který vyvedl z hořícího domu dva seniory

Brno má nového hrdinu. Stal se jím řidič šaliny David Hrůza, který brzy ráno při pondělní směně projížděl s dopravním prostředkem městskou část Bystrc, aby zkontroloval námrazu na trolejích. Přitom si všiml, že hoří dům. Třicetiletý zaměstnanec dopravního podniku neváhal, odstavil tramvaj a spěchal na pomoc dvěma seniorům, které nakonec ze zakouřeného objektu vyvedl.

Brněnský šalinář zahájil svou směnu kolem čtvrté ráno. Když projížděl Bystrc, upoutal jeho pozornost hořící rodinný dům. Na nic nečekal, opustil tramvaj a přispěchal na místo, kde spatřil v průjezdu stát dva seniory. 

Jsou věci, které jsi chtěl vždy zažít. Třeba to, že zachraňuješ lidi z hořícího domu. Jenže pak ta situace nastane a víš, že toto už nikdy nechceš zažít. Všude byl kouř, úplně všude. To horko se dalo přes kapuci nějak zvládnout, ale ten kouř byl hrozný,“ popsal svěřil se pracovník Dopravního podniku města Brna událost, k níž došlo včera a která zaměstnala hned několik hasičských jednotek. 

Po příjezdu se ukázalo že hoří přístavek domu a požár se rozšířil i na jeho střechu a střechu sousedního domu. Operační středisko vyhlásilo 2. stupeň požárního poplachu a do akce bylo povoláno devět hasičských jednotek. Hasiči nemuseli z objektu nikoho zachraňovat, nicméně podle našich informací pomáhal starším obyvatelům z domu civilní občan ještě před našim příjezdem,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Řidič, který absolvoval brněnské Gymnázium Hády, poté, co obyvatele domu vyvedl na ulici, si vzpomněl na zaparkované auto, které vytlačil před dům. Když všichni byli v bezpečí, sedl do šaliny a pokračoval v jízdě. „Nevím, jestli se nedělá velké haló pro nic. Takhle by se měl zachovat každý normální občan,“ popsal skromně Hrůza, jenž ve volném čase rád sleduje i hraje kopanou. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK/Facebook David Hrůza

Štítky Brno, Záchrana, Požár, Hasiči, HLP, dům, Dopravní podnik města Brna, Bystrc, Jaroslav Mikoška, Gymnázium Mojmírovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno oslavuje šalináře, který vyvedl z hořícího domu dva seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.