Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Většina vleků na jihu Moravy je v provozu, nelyžuje se jen ve Filipově údolí

Na sjezdovkách v Jihomoravském kraji se stále lyžuje, podmínky ale nejsou ideální. Ve většině lyžařských středisek je kvůli dešti a teplotám nad nulou mokrý sníh. Špatné počasí úplně zastavilo provoz vleků ve Filipově údolí na Hodonínsku. Všechny areály čekají na mráz, aby mohly zasněžovat.

V Hodoníně u Kunštátu mají velké zásoby technického sněhu. V provozu zůstaly dvě hlavní sjezdovky. „Nevěděli jsme, co udělá obleva. Na vrchní sjezdovce jsme si tak pro jistotu nechali sníh, kdyby bylo potřeba zachránit provoz hlavní sjezdovky,“ řekl provozovatel areálu Vlastimil Jílek. Návštěvnost je v těchto dnech špatná, přesto tam pokračují lyžařské kurzy. Sněhová děla chtějí spustit dnes odpoledne, techniku mají nachystanou.

Na teploty pod nulou čekají kvůli zasněžování i v Němčičkách na Břeclavsku, kde sice fungují, ale sjezdovka je na mnoha místech vyježděná. Spustit sněhová děla chtějí z pátku na sobotu a v provozu budou celý víkend. „Zatím fungujeme každý den do 16:00. Jakmile budou lepší podmínky pro lyžování, tak otevírací dobu prodloužíme. Vytáhneme světla a lyžaři budou moct jezdit i po setmění,“ uvedl za areál Jaroslav Stávek.

Lyžuje se i v Olešnici na Hodonínsku, kde byli na oblevu připravení a podle webu mají na svahu stále 50 centimetrů sněhu. Jedou tam všechny vleky, mokrý sníh nemají. „Svah se přes noc vždy sám podchladí a v příštích dnech by navíc měly spadnout teploty dolů. Nedostatek sněhu snad nehrozí,“ řekl správce areálu Jiří Kotlán. Do Olešnice v tomto počasí příliš návštěvníků nezavítalo, provozovatelé ale doufají, že se to o víkendu změní.

Provoz se naopak minulý víkend zastavil ve Filipově údolí na Hodonínsku, kde čekají na mrazy, aby mohli svah zasněžit. „Možná spustíme provoz v neděli. Uvidíme podle aktuální situace,“ uvedl za areál Lubomír Žák. Provoz zastavili nejen kvůli nedostatku sněhu, ale i kvůli malému počtu návštěvníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Olešnice

Štítky Lyžování, Jmk, Rekreace, Areály, údolí, sjezdovka, Morava, Hodonín, okres Hodonín, Jihomoravský kraj, Kunštát, okres Břeclav, Němčičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina vleků na jihu Moravy je v provozu, nelyžuje se jen ve Filipově údolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.