Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno má plán s domem u výstaviště. Opraví ho a nastěhuje tam městkou firmu

Brněnská radnice dostala nápad, jak naložit s dlouhodobě nevyužívaným objektem v Křížkovského ulici, který se nachází u areálu výstaviště. Město zamýšlí, že dům opraví. Po dokončení úprav pak vytvoří ve stavbě zázemí městské společnosti Starez Sport, která tam chce mít správní a administrativní centrum.

Dlouhodobě nevyužívaná budova z konce dvacátých let minulého století, která má jedno podzemní a tři nadzemní podložení se nachází v ulici Křížkovského 20/164. Stavba sloužila původně jako bytový dům, jenž se ale v sedmdesátých letech proměnil na administrativní kancelářské prostory. V posledních letech ale budova postrádá využití a chátrá. Nyní město napadlo, že zpracuje projektovou dokumentace, aby v budoucnu stavba znovu sloužila veřejnosti, konkrétně městské společnosti Starez-Sport, jež se stará o městská sportoviště.

Společnost by získala nové administrativní centrum ve strategické poloze mezi svými sportovišti – halou Rondo, Riviérou a Anthroposem. Objekt je nicméně ve zcela nevyhovujícím technickém stavu, s výjimkou statiky budou nutné rozsáhlé opravy a investice nezbytné k tomu, aby objekt odpovídal  standardům  a  potřebám  dnešní  doby  a  byl provozovatelný. Zároveň jde o kulturní památku, takže bude nutné splnit požadavky Odboru památkové péče a Národního památkového ústavu,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Podle vedení města nyní městská firma začne zpracovávat projektovou dokumentaci. Předpokládá se, že projekt bude hotový ve druhé polovině roku. Následně si magistrát zažádá o územní rozhodnutí. Jak nákladná celá investice bude, radnice nezveřejnila. Očekává se ale, že případná rekonstrukce spolkne desítky milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, Oprava, radnice, Rondo, Petr Hladík, KDU-ČSL, Národní památkový ústav, dům, kongresové centrum

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Brno má plán s domem u výstaviště. Opraví ho a nastěhuje tam městkou firmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.