Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Azylový dům pro matky s dětmi se přestěhoval z Blanska. Po opravě ubytuje celé rodiny

Azylový dům, ve kterém pod záštitou blanenské charity do konce prosince bydlely matky s dětmi, se dočasně přestěhoval. Kvůli blížící se rekonstrukci budovy se obyvatelky přesunuly do Boskovic. Po skončení oprav najdou v Blansku nový začátek celé rodiny.

Po sloučení blanenského a boskovického azylového domu našlo v zařízení zázemí celkem pětatřicet osob. Zásadní změna nenastala jen ve stěhování, ale také v rozšíření ubytovávané cílové skupiny. Doposud nacházely v azylovém domě přístřeší matky s dětmi nebo těhotné ženy. Od ledna dostávají šanci také samotné ženy, například ty, které usilují o vrácení dětí z pěstounské péče. „Při ubytování v azylovém domě s ženami můžeme pracovat na tom, aby byly připravené získat znovu do péče svoje děti a postarat se o ně,“ vysvětlila vedoucí azylového domu Lenka Šebelová.

Budovu azylového domu v Blansku čeká rekonstrukce, která by se měla odehrát v příštím roce. „Vlastníkem budovy a investorem rekonstrukce je město Blansko, nicméně jsme byli přizváni ke zpracování projektu, za což jsme vděční,“ vysvětlil ředitel Charity Blansko Pavel Kolmačka. Po nutné opravě zařízení bude možné v azylovém domě ubytovat celé rodiny včetně tatínků. 

V azylovém domě poskytují sociální pracovníci služby lidem v nepříznivé finanční situaci. Ubytované ženy s dětmi dočasně dostávají stravu, střechu nad hlavou či pomoc při uplatňování svých práv. Díky změně charakteru blanenského zařízení nebudou otcové muset žít odděleně a pracovníci azylového domu budou spolupracovat s kompletními rodinami.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko

Štítky sociální služba, azylový dům, rekonstrukce, Blansko, rodina, oprava, Boskovice, Pavel Kolmačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Azylový dům pro matky s dětmi se přestěhoval z Blanska. Po opravě ubytuje celé rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.